spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeBitdefender susține că a descoperit un sistem de spionaj

Bitdefender susține că a descoperit un sistem de spionaj

-

Specialiștii în securitate cibernetică au identificat, recent, prima amenințare destinată spionajului instituțiilor guvernamentale și companiilor, creată cu instrumente disponibile la liber pe internet, potrivit Bitdefender.

- Reclama -

”Amenințarea, denumită Netrepser, folosește mecanisme avansate de phishing (tehnici de înșelăciuni informatice) și are misiunea principală să colecteze informații pe care să le sustragă în mod sistematic, ceea ce demonstrează că atacul ar face parte dintr-o amplă campanie de spionaj. Specialiștii Bitdefender susțin că Netrepser nu a vizat mase, ci a afectat un număr limitat de terminale aparținând unor adrese IP marcate ca ținte sensibile, majoritatea victimelor fiind agenții sau instituții guvernamentale”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei, transmis vineri AGERPRES.

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, Netrepser apelează la diverse metode pentru a sustrage informații, de la interceptarea tastelor până la furtul de parole și de cookie-uri (informatii salvate local de un calculator la navigarea în Internet), fiind mascată într-un set de aplicații legitime, dar controversate, furnizate de compania NirSoft.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img