Fostul primar de la Suhaia, Costel Barbu, ajuns peste noapte secretar general al Guvernului, a devenit primul liberal de pe lista consilierilor județeni în Teleorman. Mai nou, el este personajul care face cărțile în județ, care poartă negocierile cu primarii pesediști și în fața cărora se pleacă acum, de nevoie, mai toți liberalii cu școală, atâția câți au mai rămas ei în politica teleormăneană. De aceea, pe lângă recompensa primită direct de la Orban, acesta a devenit și primul om din PNL Teleorman, care va dirija felul în care se vor cheltui bugetele localităților din județ. Dezamăgirea e mare, și nu doar în rândul liberalilor, ci și în rândul populației din județ, care aștepta ca niște liberali de soi să ocupe pozițiile cheie din politica teleormăneană. Astfel, practic, doar se înlocuiesc oamenii din PSD care au făcut celebru Teleormanul cu oameni de aceeași factură ai PNL, care vor face Teleormanul la fel de “apreciat” în lume, scrie Liber în Teleorman.
Costel Barnu este potrivit dezvăluirilor din presă triplu condamnat penal.
Comisarul, un site apropiat liberalilor, a afirmat că Costel Barbu este omul cu sacoșa din Guvernul Orban.
DEZVĂLUIRILE DIN LIBER ÎN TELEORMAN:
Bitanu, așa cum e cunoscut Costel Barbu în Teleorman, nu are nici măcar CV-ul postat pe site-ul Guvernului, probabil, pentru că e greu să te mândrești cu școli pe care nu le-ai făcut.
Dar el vine la pachet și cu probleme de integritate și de moralitate. În urmă cu vreo 4 ani, 25 de țărani din comună plângeau pentru banii care li se cuveneau: vreo 270.000 de lei, reprezentând contravaloarea recoltei lor de orz și grâu. Banii ar fi trebuit să vină dinspre o firmă din Constanța, care a ajuns la Suhaia – se pare – fără cunoștința primăriței și fără acordul nimănui din administrație. Deși se știe că în mediul rural, nimic nu se face fără permisiunea puterii locale. Se pare că în campania electorală, fostul primar din Suhaia le-a promis oamenilor că va găsi o metodă facilă de a-i sprijini pe țărani să-și vândă recoltele la niște prețuri avantajoase. În acest sens, sediul fostului CAP din comună a fost transformat în Asociația Agricolă Suhaia, unde s-a înființat un punct de preluare a produselor agricole. Pentru a da sens întregii povești, la Suhaia a apărut de nicăieri o firmă tânără din Constanța, pe numele ei Tempo Production. Societatea și-a îndeplinit angajamentul de a prelua de la țărani recoltele de grâu și ovăz, fără a semna, însă, vreun contract individual cu aceștia, prin care să se oblige că le va vira banii în conturi într-un anumit interval de timp. Dar oamenii au fost răbdători. Lunile, însă, au trecut și aceștia n-au mai putut tolera așteptarea, așa că s-au adresat organelor de cercetare penală, incriminând constituirea de grup infracțional, frauda și evaziunea fiscală.
În acest moment, există o plângere la DNA împotriva fostului primar de la Suhaia care i-ar fi direcționat pe țărani către firma cu pricina și un dosar la Serviciul de Investigare a Fraudelor împotriva firmei din Constanța. Terenul pe care se află clădirea închiriată de Tempo Production aparține consiliul local, după cum o demonstrează o hotărâre a acestei autorități. Fostul primar de la Suhaia, Cristi Barbu, nu a admis niciodată acest lucru, declarându-ne că terenul care a aparținut fostului C.A.P. este un fel de proprietate comună a mai multor persoane. Interesant este că acele clădiri construite pe terenul în cauză aparțin unor societăți comerciale, dar și fostului primar, care zice că le-a achiziționat pe vremea când nu era primar în Suhaia, astfel că nu se pune în niciun fel problema vreunei alte incompatibilități decât a celei cunoscute deja. Cu toate astea, oamenii susțin că acele clădiri, intrate în posesia lui Barbu, făceau parte din patrimoniul comunității și că acestea le-a achiziționat în perioada în care el era primar, iar soția sa referent la serviciul de impozite și taxe. Și acesta e doar un exemplu știut.