spot_img
24.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasămareBiroul Permanent al Camerei Deputaților: Parlamentul European nu are niciun fel de...

Biroul Permanent al Camerei Deputaților: Parlamentul European nu are niciun fel de competenţă în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii fostului ministru Dan Nica

-

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis că Parlamentul European nu are niciun fel de competenţă în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii fostului ministru Dan Nica, actual europarlamentar, această competenţă aparţinând preşedintelui României sau Parlamentului României, a anunțat secretarul Camerei, Niculae Mircovici, scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

„Biroul permanent a aprobat punctul de vedere formulat de Comisia juridică cu privire la imunitatea lui Dan Nica. Comisia juridică ne spune că Parlamentul European nu are niciun fel de competenţă în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii domnului Nica şi că pe cale de consecinţă orice solicitare împotriva unui parlamentar european român făcută în baza articolului 109, alineatul 2, din Constituţia României trebuie respinsă ca fiind greşit îndreptată, deoarece instituţia nu are atribuţii în a emite o astfel de cerere împotriva unui membru sau fost membru al Guvernului României”, a declarat Mircovici după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că Parlamentul European a solicitat un punct de vedere cu privire la situaţia europarlamentarului Dan Nica datorită faptului că nu există o astfel de reglementare la nivelul PE, iar astfel de proceduri există la nivel naţional.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...