Birchall, scandal după scandal

0
131

Ana Birchall recidivează: la cîteva săptămîni după ce un consilier personal al ei a insultat-o pe ziarista Sorina Matei, prin SMS, chiar în timpul unei emisiuni TV, apar noi episoade similare, transmite Inpolitics.ro.


Azi, Birchall a transmis mai multe mesaje telefonice editorului unei emisiuni a Antenei 3, în care a fost prezentat celebrul film în care ministrul Justiției îi dă un teanc gros de bani lui Mircea Geoană, scriind, între altele:

„Este nesimțire ce faci!”

În replică, jurnalista Oana Stancu a declarat, pe post: ”Doamna Birchall, bănuiesc că ați greșit numărul. În primul rând, nu vă permit să mă tutuiți. Nu ne cunoaștem. În al doilea rând, cu siguranță, vă referiți la alte persoane. Cine este beneficiarul mesajelor pe care le-ați primit este treaba dumneavoastră. Dacă vă referiți cu acești termeni la jurnaliștii de la Antena 3, vă sugerez să vă reevaluați poziția. Nu cred că este demnă de un ministru fie el și revocat”, a spus Oana Zamfir, care a mai anunțat că ia în calcul să dezvăluie și restul mesajului primit de la Birchall.
Pînă să facă asta, a venit o reacție de la altă jurnalistă, Floriana Jucan, care, într-o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă, dezvăluie că, în luna august, a primit un mesaj SMS insultător de la Birchall după apariția unui articol:

,,Felicitari pentru o mizerie de articol! De unde știi tu ce OUG pregatesc eu? Mizerabil. Aveam pretentii că ești un jurnalist serios ! M-am înșelat! Știu că scrii la comandă! Înțeleg că ai temă să mă ataci! Este mizerie ce faci și îți arăți valoarea ! Numai bine, să fii mîndră de mizeria ta! Eu m-am zbătut pentru copilul ala din Caracal care a murit așteptînd Salvarea, nu de răspunsurile tale! Ai scris o mizerie la comandă, tot atat de mizerabilă!” i-a scris Birchall ziaristei.

”Un astfel de ministru nu poate reprezenta judecătorii acestei țări și nici măcar procurorii” a comentat Jucan în scrisoarea către premier.