spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeBiden vrea cerealele și îngrășămintele rusești

Biden vrea cerealele și îngrășămintele rusești

-

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite , Linda Thomas-Greenfield, a declarat că administrația președintelui american Joe Biden susține exportul de cereale și îngrășăminte rusești pentru a rezolva creșterea nesiguranței alimentare globale cauzate de războiul din Ucraina.

- Reclama -

Thomas- Greenfielda spus reporterilor de la sediul ONU din New York că nu există sancțiuni către SUA pentru livrările de cereale și îngrășăminte rusești, adăugând că există nervozitate printre companii ca să se abținâ de lacomenzi , transmite AP.

- Advertisement -

Potrivit celor spuse, Statele Unite sunt gata să ofere scrisoare de garanție pentru companiile de asigurare și exportatorilor de cereale și îngrăşăminte, produse agricole foarte necesare din Rusia.

Greenfield a declarat că administrația Biden sprijină cu fermitate eforturile secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a permite exportul de cereale din Ucraina pe calea ferată și pe Marea Neagră, precum și eforturile sale de a se asigura că alimentele și îngrășămintele rusești au acces nelimitat pe piețele globale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img