spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeBiden, stupefiant: Cele 3 obiecte doborâte "probabil" aparțin unor companii private. Au...

Biden, stupefiant: Cele 3 obiecte doborâte „probabil” aparțin unor companii private. Au fost de recreere. Nu sunt chinezești

-

Preşedintele american Joe Biden a declarat, joi, că nu îşi cere scuze pentru doborârea balonului de supraveghere la 4 februarie, el precizând că nu va ezita să doboare orice obiect care prezintă o ameninţare pentru poporul american. În ceea ce priveşte cele trei obiecte doborâte ulterior, Biden a spus că probabil acestea aparţin unor companii private.

Despre cele trei obiecte doborâte după doborârea balonului iniţial, în Alaska, în Canada şi deasupra lacului Huron, Joe Biden a spus că nimic nu sugerează că ar avea legătură cu programul de spionaj al Chinei.

- Advertisement -

“Am dat ordinul doborârii celor trei obiecte, din cauza riscurilor pentru traficul aerian comercial şi pentru că nu puteam exclude riscul supravegherii unor facilităţi. Încă nu ştim ce au fost aceste trei obiecte. Dar nimic nu sugerează faptul că ar avea legătură cu programul de spionaj cu baloane al Chinei sau că au fost instrumente de supraveghere din orice altă ţară. Cel mai probabil au fost baloane ale unor companii private, de recreere sau de la institute de cercetare. Vreau să fie clar: nu avem nicio dovadă că a existat o creştere bruscă a numărului de obiecte străine de pe cer. Acum vedem mai multe parţial datorită paşilor făcuţi pentru a ne îmbunătăţi radarele”, a declarat Biden.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img