spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeBiden și Criminalul serviciilor secrete americane: Ne întâlnim fără să ne întâlnim

Biden și Criminalul serviciilor secrete americane: Ne întâlnim fără să ne întâlnim

-

Joe Biden a părut să minimizeze vineri semnificaţia apropiatei sale întâlniri controversate cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, insistând că aceasta va avea loc într-un context internaţional, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Nu mă voi întâlni cu MBS. Merg la o reuniune internaţională, la care el va participa”, a ţinut să nuanţeze preşedintele american, înainte de a se urca în elicopterul care l-a dus pentru sfârşitul de săptămână la vila lui de la malul Oceanului Atlantic.

Formula sa alambicată trădează încurcătura în care se află liderul de la Casa Albă, conştient că vizita sa programată pentru mijlocul lunii iulie în regatul petrolier va consacra reabilitarea internaţională a prinţului, în bună parte izolat după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Serviciile americane de informaţii americane îl acuză pe MBS că „a validat” asasinarea jurnalistului de la Washington Post, iar Joe Biden a afirmat, înainte de alegerea sa la Casa Albă, că Arabia Saudită ar trebui tratată ca un stat „paria”.

Joe Biden a mai spus în campania electorală că refuză să discute direct cu MBS

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img