spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeBiden nu vrea să meargă în Ucraina: Fie că creează sau nu...

Biden nu vrea să meargă în Ucraina: Fie că creează sau nu mai multe dificultăţi pentru ucraineni, fie că distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă

-

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este „puţin probabil” să efectueze o vizită în Ucraina pe marginea viitorului său turneu în Europa, relatează France Presse.

- Reclama -

„În această călătorie, este puţin probabil”, a răspuns el jurnaliştilor care l-au întrebat despre o posibilă vizită în Ucraina ca parte a deplasării sale în Germania începând de sâmbătă pentru o reuniune a G7, apoi în Spania din 28 iunie, pentru un summit NATO.

- Advertisement -

Aceste două reuniuni diplomatice vor avea loc la aproape patru luni de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în timp ce Moscova îşi intensifică ofensiva asupra estului şi sudului ţării după ce nu a reuşit să pună mâna pe capitala Kiev, notează AFP.

„Depinde de multe lucruri”, a răspuns mai întâi preşedintele, în timpul unei plimbări pe plaja din Rehoboth Beach, în Delaware, când a fost întrebat despre o posibilă călătorie pe teritoriul ucrainean.

- Advertisement -

„Fie că creează sau nu mai multe dificultăţi pentru ucraineni, fie că distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă”, a explicat Biden, subliniind că vorbeşte cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski „practic de patru ori pe săptămână”.

„Mă duc în Germania şi mă duc în Spania, mă duc în Israel şi mă duc în Arabia Saudită (…) şi apoi mă voi întoarce, probabil direct”, a adăugat el.

Preşedintele american urmează să se ducă între 13 şi 16 iulie în Israel, în Cisiordania ocupată şi Arabia Saudită, unde va sosi cu un prim zbor direct ce leagă Israelul de regatul saudit. El trebuie să participe la un summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), un forum diplomatic ce reuneşte mai multe ţări arabe din regiune.

Joe Biden nu s-a dus încă în Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, dar prima-doamnă Jill Biden a făcut o deplasare în vestul ţării, la câţiva kilometri de graniţa cu Polonia, în luna mai.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img