spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăcoronavirusBerlinul suspendă vaccinările cu AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani: Noi...

Berlinul suspendă vaccinările cu AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani: Noi cazuri de cheaguri de sânge. Canada a suspendat inoculările cu AstraZeneca pentru persoanele sub 55 de ani

-

Orașul Berlin a suspendat marți, 30 martie, vaccinările cu AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, pe fondul rapoartelor privind noi cazuri de cheaguri de sânge în rândul celor care au fost injectați cu acest ser, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

„Încetăm provizoriu vaccinările cu AstraZeneca pentru cei sub 60 de ani”, a declarat ministrul Sănătății din Berlin, Dilek Kalayci, adăugând că a este o „măsură de precauție” în timp ce se așteaptă o recomandare oficială din partea autorităților federale de sănătate.

UPDATE: Germania restricţionează utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta SUB 60 de ani, după mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge, au anunţat marţi ministerele Sănătăţii regionale şi federal, relatează AFP. Cei cu vârsta sub 60 de ani care doresc să se vaccineze vor putea totuşi să decidă acest lucru, dar numai după ”consultarea unui medic specialist în vaccinare (…) şi o analiză personalizată a riscurilor”, au indicat miniştrii din cele 16 landuri germane şi din ministrul federal, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea reuniunii.

Grupurile de spitale de stat Charite şi Vivantes au suspendat vaccinările la personalul de sex feminin cu vârsta de sub 55 de ani, citând alte cazuri de CSVT. Deoarece utilizarea vaccinului în Germania a fost iniţial limitată la cei sub 65 de ani, vaccinul a fost administrat în rândul femeilor mai tinere, în special personalului medical şi profesorilor.

Canada a suspendat, luni, inoculările cu AstraZeneca pentru persoanele sub 55 de ani.

„Nu avem cazuri grave de efecte secundare la Berlin”, a explicat Kalayci, adăugând că „toți cei care au primit deja o primă doză de AstraZeneca au o protecție foarte bună”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...