spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneBenjamin Netanyahu: Marile puteri vor să dicteze Israelului

Benjamin Netanyahu: Marile puteri vor să dicteze Israelului

-

”Ei (marile puteri, n.r.) încearcă să ne îndrepte spre granițe imposibile, ignorând ceea ce se va întâmpla de cealaltă parte”, a declarat duminică premierul israelian  Benjamin Netanyahu.

- Reclama -

Netanyahu a prefațat astfel discuțiile pe care le va avea cu șeful diplomației franceze Laurent Fabius, afirmând că marile puteri încearcă să-i dicteze Israelului termenii unui acord cu palestinienii, potrivit Reuters.

Ministrul de externe francez a declarat sâmbătă că o continuare a colonizării israeliene în Cisiordania ocupată reduce speranțele privind o soluție bazată pe existența a două state, în procesul de pace israeliano-palestinian.

În cadrul ședinței săptămânale a executivului israelian, Netanyahu a spus că ”propunerile internaționale pe care ei încearcă să ne forțeze” să le acceptăm nu au ținut cont de nevoile de securitate ale Israelului.

”Ei (marile puteri, n.r.) încearcă să ne îndrepte spre granițe imposibile, ignorând ceea ce se va întâmpla de cealaltă parte”, a accentuat premierul israelian, reluând teza conform căreia, în absența negocierii unor aranjamente de securitate clare, militanții palestinieni vor ocupa zonele ce vor fi lăsate libere după retragerea israeliană.

Comunitatea internațională consideră ilegală colonizarea și un obstacol major în negocierea unui acord de pace între israelieni și palestinieni.

Laurent Fabius s-a deplasat duminică la Amman, urmând să ajungă apoi la Ramallah, Ierusalim și Tel Aviv, în a patra sa călătorie în regiune din 2012. Ideea inițiativei franceze este de a ajuta la reluarea negocierilor israeliano-palestiniene întrerupte de peste un an sub egidă internațională și în baza unui calendar precis, rezultatele urmând să fie incluse într-un proiect de rezoluție al ONU

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...