spot_img
-0.1 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeBelgradul va avea cel mai modern metrou din lume fără conductor uman

Belgradul va avea cel mai modern metrou din lume fără conductor uman

-

La începutul acestei săptămâni la Belgrad a fost inaugurat oficial șantierul pentru construcția primului tronson de metrou al orașului. Lucrările ar trebui să se încheie în 2028 iar cele pentru al doilea tronson în 2030, transmite RFI. 

Costurile totale ale proiectului se ridică la 4,6 miliarde de euro, transmite publicația Danas.

Ministrul finanțelor Sinisa Mali a subliniat cu ocazia inaugurării importanța strategică a acestui mare proiect, cu atât mai mult cu cât Serbia este una din puținele țări europene care nu dispune încă de o rețea de metrou.

”Va fi cel mai modern metrou din lume, integral automatizat, fără conductor uman. Primul tronson va avea o lungime de 21,1 km, cu 21 de stații iar al doilea va avea 21 de km, cu 23 de stații”, a subliniat el.

Tronsoanele de metrou vor fi construite în paralel cu proiectul ”Trenul Belgradului” care presupune construcția  altor patru linii de cale ferată urbană și încă trei linii de cale ferată care for face conexiunea cu suburbiile.

”Numărul de autobuze și de automobile din trafic va scădea simțitor și vom avea un mediu mult mai curat în capitala noastră. Vom avea aici un sistem feroviar integrat care va rezolva practic toate problemele care țin de circulație”, a adăugat oficialul sârb.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...