Belgrad în stare de urgență

0
340

Autorităţile sârbe au declarat vineri stare de urgenţă la Belgrad. Au reintrodus unele restricţii pentru a încetini propagarea noului coronavirus după ce s-a constatat o creştere a numărului de infectări în Capitală, transmite Reuters. Serbia, ţară cu 7,2 milioane de locuitori, a raportat joi 359 de cazuri noi de infectare. Bilanţul total a ajuns la 15.195 de cazuri confirmate.

Locuitorilor Belgradului li s-a cerut să poarte măşti în spaţiile publice închise şi în transportul public. De asemenea, programul de funcţionare a cluburilor şi cafenelelor va fi scurtat, iar adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane în spaţiile închise şi la 500 de persoane în aer liber, transmite Reuters.

Starea de urgenţă intră în vigoare imediat, a transmis primăria printr-un comunicat. Autorităţi locale din centrul şi vestul ţării au declarat deja stare de urgenţă în câteva oraşe unde înmulţirea cazurilor de COVID-19 ameninţa funcţionarea sistemului sanitar.

Numărul de cazuri de infectare a început să crească în Serbia din luna mai, odată cu ridicarea restricțiilor. Meciurile de fotbal cu mii de suporteri, ceremoniile religioase şi alegerile parlamentare sunt considerate evenimente care au favorizat propagarea virusului.

Mai mulți oficiali de rang înalt din coaliţia de guvernare, printre care preşedintele parlamentului şi ministrul apărării, s-au infectat cu noul coronavirus. Aceștia participaseră la sfârşitul lunii iunie la evenimente de sărbătorire a victoriei în alegeri a Partidului Progresist Sârb al lui Vucic.