Belgia ia în considerare închiderea temporară a frontierelor/ Polonia ar putea introduce controale la frontieră

0

Belgia va lua ‘cu siguranță în considerare’ închiderea temporară a frontierelor pentru refugiați, a declarat secretarul de stat pentru azil și migrație, Theo Francken, într-un interviu difuzat luni de postul belgian de radio, relatează Xinhua, conform Agerpres.

Francken, din cadrul partidului flamand de centru-dreapta N-VA, a făcut remarcile pe postul de limbă olandeză Radio 1 după ce Germania a anunțat duminică reintroducerea controalelor la frontiera cu Austria.

‘Dacă asta înseamnă că dintr-o dată vor veni în Belgia, atunci nu există altă alternativă decât închiderea frontierelor’, a spus Francken.

‘Înțeleg decizia Germaniei. Dacă ajungem într-o situație similară, ceea ce nu este cazul în prezent, este cu siguranță o măsură pe care o vom lua în considerare’, a spus el.

De asemenea, Polonia este pregătită să impună controale la frontierele cu alte state membre ale Uniunii Europene în cazul unor amenințări de securitate la adresa granițelor sale, a afirmat luni premierul Ewa Kopacz, după ce țări precum Germania, Austria și Slovacia au anunțat deja luarea unor astfel de măsuri, în fața valului masiv de refugiați.