Regele belgian Philippe s-a întâlnit luni cu lideri politici ai ţării, la o zi după alegeri federale al căror rezultat sugerează o divizare puternică şi viitoare discuţii dificile în vederea formării unei coaliţii, relatează DPA.

Alegătorii din nordul vorbitor de olandeză au dat un impuls important partidului de extremă dreaptă Vlaams Belang, în timp ce naţionaliştii mai moderaţi N-VA au pierdut din sprijinul electoratului, dar rămân cea mai mare formaţiune în parlament.

În acelaşi timp, Verzii au câştigat susţinere în regiuni.

Regele s-a întâlnit la început cu prim-ministrul Charles Michel, pe care l-a însărcinat să menţină un guvern interimar. El s-a întâlnit mai târziu cu preşedinţii Senatului şi al camerei inferioare, precum şi cu mai mulţi lideri de partid.

Aproximativ 8 milioane de belgieni au fost chemaţi să-i aleagă pe cei 150 de reprezentanţi în camera inferioară a legislativului federal.

Spectrul politic a fost mult timp divizat între nordul bogat al ţării vorbitor de olandeză şi sudul francofon sărac. Dar rezultatele alegerilor au arătat o divizare deosebit de puternică, aminteşte agenţia germană de presă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?