spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeBeijing, replică pentru Biden: China nu se distanțează de Rusia, așa cum...

Beijing, replică pentru Biden: China nu se distanțează de Rusia, așa cum susține președintele american Joe Biden, dimpotrivă Beijingul își întărește parteneriatul cu Moscova

-

China nu se distanțează de Rusia, așa cum susține președintele american Joe Biden, dimpotrivă Beijingul își întărește parteneriatul cu Moscova, a subliniat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian.

- Reclama -

„Rusia și China continuă să cultive relații bilaterale stabile și armonioase pentru o perspectivă pe termen lung”, a declarat diplomatul într-un briefing de presă, răspunzând unui corespondent TASS pentru un comentariu la remarca recentă a lui Biden despre faptul că China s-ar fi îndepărtat de Rusia.

„China este interesată de cooperarea cu Rusia și suntem pregătiți să avansăm în mod continuu în dezvoltarea legăturilor dintre țările noastre în direcția corectă”, a asigurat Zhao Lijian.

Potrivit diplomatului chinez, relațiile dintre Beijing și Moscova nu sunt îndreptate împotriva vreunui terț: „Interacțiunea noastră se bazează pe respect reciproc și avantaje bilaterale”.

Președintele american Biden a declarat miercuri că crede că Rusia și China nu sunt implicate în formarea unei alianțe bilaterale, având în vedere recentele evoluții geopolitice. Biden a susținut chiar că autoritățile chineze chiar încearcă să se „distanțeze” cumva de Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img