spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăReligieBeatificarea celor şapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice va avea loc pe Câmpia...

Beatificarea celor şapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice va avea loc pe Câmpia Libertății din Blaj

-

Ceremonia de beatificare a celor şapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din ţara noastră care au murit în închisorile comuniste în perioada 1950-1970 va avea loc în 2 iunie pe Câmpia Libertăţii din Blaj şi va fi prezidată de către papa Francisc, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de mii de pelerini.

created by dji camera
- Reclama -

Potrivit Biroului de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, Sfântul Scaun a comunicat luni noi detalii privind vizita Suveranului Pontif în România, fiind anunţat astfel în mod oficial faptul că beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici ucişi în diferite locuri din România între 1950 şi 1970, Valeriu Traian Frenţiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinezu, va fi celebrată de către papa Francisc.

Încă din 2017 s-a avansat ideea că Suveranul Pontif ar putea vizita România cu prilejul evenimentului de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici.

„După celebrarea euharistică va avea loc prânzul cu suita papală, iar mai apoi Sanctitatea Sa va întâlni comunitatea rromă din localitate”, se arată în comunicatul Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş.

Reprezentanţii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică dau asigurări că totul este organizat „pentru o primire cât mai bună a tuturor celor care doresc să se roage împreună cu urmaşul lui Petru şi să aducă laudă lui Dumnezeu pentru cei şapte fericiţi episcopi, modele autentice de mărturie şi dăruire creştină”.

În acest sens, accesul pe Câmpia Libertăţii, locul de desfăşurare a Sfintei Liturghii, se va face pe baza biletelor gratuite distribuite în parohii şi a documentului de identitate al fiecărei persoane.

Accesul în municipiul Blaj este organizat pentru ca toţi pelerinii să ajungă cât mai aproape de locul de desfăşurare. Astfel, cei care vor veni cu trenul sau cu autocarul vor avea de parcurs pe jos maximum 25 de minute de la locul sosirii până pe Câmpia Libertăţii, iar cei care vor veni cu autoturismul personal vor putea parca pe străzile din oraş.

Pentru persoanele cu dificultăţi de deplasare au fost prevăzute mijloace de transport care le vor prelua din parcări sau din gară pentru a le duce cât mai aproape de sectorul care le-a fost atribuit.

„Pentru confortul pelerinilor pe Câmpia Libertăţii sunt prevăzute suficiente scaune, vor fi amenajate puncte de prim ajutor cu cadre medicale specializate, va fi distribuită apă, vor fi amplasate toalete ecologice. Cei care doresc pot aduce cu ei apă”, se arată în comunicatul citat.

Numărul voluntarilor implicaţi este de peste 500.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img