Bazinul Olimpic din Târgu Mureş ar putea fi funcțional până la finalul anului

0
76

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a primit asigurări, joi, că Bazinul Olimpic din Târgu Mureş, proiect în valoare de 24,5 milioane de lei finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, ar putea fi funcţional până la sfârşitul acestui an.

„Bazinul olimpic din Târgu Mureş ar trebui să se dea în folosinţă la sfârşitul acestui an. Dacă ceea ce înseamnă branşamente se rezolvă, se poate face deja baie la sfârşitul anului. Toată partea de rezistenţă e finalizată, acum suntem la partea de finisaje şi placări pe zona de piscine. Pe lângă lucrarea pe care o vedem, sunt două proceduri de licitaţie în derulare, care ţin de reţelele exterioare ale bazinului şi partea de dotare a piscinelor. Dacă aceste două licitaţii se vor atribui în viitorul foarte apropiat, atunci sfârşitul anului ne va prinde cu apă în piscină”, a declarat managerul de proiect din partea constructorului, Bogdan Moldovan.

Preşedintele FRNPM, Camelia Potec, a arătat, după vizitarea şantierului, că sunt şanse reale ca locuitorii din Târgu Mureş să se bucure de acest complex de nataţie, însă nu crede că este posibil anul acesta, din cauza unor licitaţii aflate în curs.

„Mai sunt foarte multe lucruri de făcut şi din experienţa ultimelor construcţii de acest gen din ţară, sper să nu fie cazul să ne vedem şi anul viitor pe această vreme, la un nivel doar puţin mai avansa şi fără acest bazin funcţional. Este nevoie de o echipă întreagă şi e nevoie ca toată lumea să îşi aducă aportul ca această piscină să fie deschisă poate la începutul anului viitor. Fără aportul fiecăruia, fără motivaţia de a-i vedea pe copii, pe cadeţi, pe juniori în acest complex cât mai curând, acest lucru nu va fi posibil. Această locaţie mai are nevoie de utilităţi, are nevoie de parcare, are nevoie de blocstarturi, de culoare. Mai sunt multe licitaţii şi ştiţi că atunci când vorbim de licitaţii, vorbim de o perioadă lungă de timp, de contestaţii etc. (…) Acest proiect poate fi de un real succes, oraşul Târgu Mureş poate devenit un punct de atracţie pentru cei care iubesc înotul şi am speranţa că din momentul în care se va deschide acest complex, vom avea poate şi un campion european, campion mondial şi, de ce nu, un medaliat olimpic care să se pregătească la această bază”, a afirmat Camelia Potec.