Băutura pe bază de cacao, bogată în flavonoide – compuşi de origine vegetală, care se regăsesc şi în fructe, legume sau ceai – poate uşura mersul pe jos în cazul unora dintre vârstnicii cu circulaţie periferică deficitară, sugerează un studiu efectuat în Statele Unite, citat vineri de Reuters.
Ciocolată neagră bogată în flavonoide şi cacaua neprocesată, similară cu pulberea de cacao neîndulcită utilizată în bucătărie, au fost asociate, într-un număr restrâns de studii efectuate pe animale şi oameni, cu îmbunătăţirea fluxului sangvin şi creşterea capacităţii de deplasare pe jos.
În cadrul acestui studiu restrâns, cercetătorii au dorit să afle dacă cacaua ar putea fi de folos persoanelor care suferă de boală arterială periferică (BAP), o
afecţiune cauzată de întărirea arterelor, care reduce fluxul de sânge în zona picioarelor şi provoacă dureri în timpului mersului, chiar şi pe distanţe scurte.
”Puţine terapii sunt disponibile pentru îmbunătăţirea performanţelor la mers la persoanele cu BAP”, a declarat autoarea principală a studiului, doctor Mary McGrae McDermott de la Universitatea Northwestern din Chicago.