spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeBătălie in 2 pentru București

Bătălie in 2 pentru București

-

Alegerile locale din iunie 2024 se anunță din nou o luptă în doi, între Nicușor Dan și Gabriela Firea, arată datele ultimului sondaj Avangarde publicat ieri, Gabriela Firea are deja, chiar înainte de startul campaniei, un scor de 24%, fiind la doar câteva procente de Nicușor Dan (31%), în vreme ce candidatul PUSL, Constantin Popescu Piedone are doar 20% dintre preferințele de vot ale bucureștenilor și se află pe un trend descrescător.

Prin decizia PSD de a merge pe listă separată pentru București, Gabriela Firea a intrat direct pe a doua poziție a preferințelor exprimate în sondajele de opinie. Fostul edil are o rată de conversie de 76% la suta din voturile electoratului social-democrat din București. Ținând cont de popularitatea de care se bucură aceasta, Firea ar urma să ajungă la 90% conversie din votanții PSD la începului campaniei electorale, adică aproximativ 34% dintre locuitorii Capitalei. 

- Advertisement -

„Gabriela Firea e perseverentă, va veni cu proiecte, va fi susţinută de primarii în funcţie. Gabriela Firea întruneşte 90% din voturile Partidului Social Democrat. (În Bucureşti, PSD – n.r.) avea înainte de a intra în campanie 34%”, afirmă Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat duminică, la lansarea oficială a candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, că aceasta poate recupera diferența față de contracandidatul Nicușor Dan.

- Advertisement -

„Dacă doamna Firea, împreună cu Daniel, cu Robert, cu toată echipa, cu toţi candidaţii şi aţi văzut că am nominalizat şi candidaţii comuni de la sectoare, cei propuşi de Partidul Naţional Liberal, se vor focusa în aceste 30 de zile, în afară de proiectele pe sectoare şi proiectul mare integrat pe Capitală să-l prezinte bucureştenilor, cu certitudine că aveţi în faţa noastră atât viitorul primar al Capitalei, cât şi viitorii primari de sectoare, pentru că bucureştenii vor hotărî”

Potrivit listelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, pentru București la alegerile locale din acest an sunt înscrise 1.793.236 de persoane

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img