spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeBătălia pentru Senatul american unde republicanii și democrații sunt cap la cap:...

Bătălia pentru Senatul american unde republicanii și democrații sunt cap la cap: În statul Georgia nici unul din candidați nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a câștiga un loc în Senat

-

Niciunul dintre candidați nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a câștiga un loc în Senatul SUA din statul Georgia, a declarat miercuri Gabriel Sterling, un oficial electoral din Georgia.

- Reclama -

„În timp ce oficialii locali continuă să lucreze în detaliu cu privire la numărarea voturilor, credem că este sigur să spunem că va avea loc un tur de scrutin pentru Senatul SUA aici, în Georgia, programat pentru 6 decembrie”, a scris el pe Twitter.

Conform legii statului Georgia, un candidat care caută un loc senatorial trebuie să obțină mai mult de 50% din voturi. Senatorul democrat Raphael Warnock este contestat de republicanul Herschel Walker. Libertarianul Chase Oliver a reușit să câștige 2,1% din voturi, ceea ce a împiedicat niciunul dintre candidați să depășească pragul de 50%. Oliver va renunța la cursă. După cum au raportat unele instituții de presă înainte de alegeri, Georgia este probabil să devină un stat cheie pentru democrați și republicani în determinarea controlului asupra Senatului.

Statele Unite au organizat marți alegerile de la jumătatea mandatului pentru Congres pentru a-i alege pe toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților și o treime din Senat. De asemenea, cetățenii vor alege guvernatorii a 36 de state și trei teritorii de peste mări ale SUA. Potrivit analiștilor locali, este posibil ca Partidul Democrat, aflat la guvernare, să piardă controlul atât asupra Camerei, cât și asupra Senatului, cedându-l în fața opoziției republicane. Rezultatele timpurii arată succesul republicanilor în câștigarea Camerei Reprezentanților, dar Senatul este încă în joc.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img