BĂTAIE DE JOC/ Rudele morţilor din Italia nu au fost informate de MAE de deces: au aflat de la radio sau de pe net

0
2678

Părinţii Steluţei Novac (foto), femeia de 47 de ani din comuna vasluiană Zorleni, care murit sub dărâmături, în cutremurul de miercuri dimineaţă, din Italia, au aflat de la radio de decesul fiicei lor, înainte ca cineva să-i anunţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şi alte rude ale celor decedaţi au declarat că au aflat de pe internet sau din media.

Procedura prevede ca statul român să informeze familiile victimelor unor accidente sau calamităţi în străinătate.

CITIŢI ŞI:Rudele românilor morți în Italia au aflat veștile de pe internet

Diana Nacu, nepoata victimei, a declarat corespondetului MEDIAFAX, că familia plănuia să le spună bătrânilor despre tragedie, în prezenţa unui medic, însă n-a mai apucat.

“Voiam, mai întâi, să chemăm un medic, să le dea ceva calmante şi, apoi, să le spunem. Dar au aflat de la radio, acum, şi sunt disperaţi, urlă efectiv, nu ştim ce să le facem. Au şi zis că dacă fata lor e moartă, mor şi ei, să le facem şi lor siciriu. Ea de patru ani n-a mai fost acasă, acum a venit, în vara asta, şi-a văzut părinţii, s-a ocupat de morminte, ca şi când ar fi avut o premoniţie. Parcă ştia că ceva rău o să se întâmple. Noi suntem disperaţi”, a declarat, printre lacrimi, Diana Nacu.

Steluţa Novac locuia în acelaşi imobil din localitatea Amatrice cu o altă româncă, care a murit în cutremurul de miercuri, Maricica Iosub, în vârstă de 35 de ani, din comuna Avrămeni, judeţul Botoşani, dar şi cu alte două românce care au supravieţuit dezastrului.

”Potrivit ultimelor informații, Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, au fost confirmate încă două decese ale unor cetățeni români. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8”, a informat vineri seară MAE.

Potrivit altor surse neoficiale ar fi vorba de cel puţin 12 morţi.