Bătaie cu săbii în fața sediului IPJ Timiș

0
2275

Scandal, duminică dimineața, pe bulevardul Take Ionescu, din Timișoara. Mai multe persoane s-au încăierat la ieșirea dintr-un club de manele, chiar în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. Două dintre victime au fost rănite grav, una fiind găsită cu o sabie înfiptă în craniu, iar cea de-a doua a fost lovită cu o sabie în piept, conform Tion.ro.

Din primele informații, scandalul a izbucnit după ce mai multe persoane au ieșit de la un club de manele, localizat în complexul Dracula, din Timișoara. Doi tineri au fost urmăriți de șase agresori, care au ieșit din parcul localizat în fața Complexului Dracula, până în fața stației de taxi, vizavi de Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. Aici cei doi au fost călcați în picioare și loviți cu parii de către agresori. Bătaia s-a extins, în urma acesteia rezultând mai multe victime. Două dintre victime au fost rănite grav, una fiind găsită cu o sabie înfiptă în craniu, iar cea de-a doua a fost lovită cu o sabie în piept. Cei doi tineri au fost transportați de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale.

Unul dintre cei doi tineri povestește că a ieșit cu două fete dintr-un bar aflat în incinta complexului Dracula și se îndrepta spre mașina uneia dintre fete, când au trecut pe lângă mai multe persoane care se băteau în stația de taxi. Unul dintre agresori a sărit la acesta, cu intenția de a-l lovi cu o sabie în cap. Tânărul se declară norocos că s-a apărat cu mâna, astfel fiind tăiat la mână și la față.

Pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenția mascaților de la IPJ Timiș, cea a Jandarmeriei, a echipajelor de la Rutieră, dar și a forțelor de intervenție de la Poliția Locală, care au reușit să prindă o parte dintre persoanele implicate în scandal.

Două persoane, victime în acest scandal, au fost duse la audieri la sediul IPJ Timiș.

Mai multe echipaje de intervenție au fost solicitate și la Spitalul Municipal, unde au fost transportate cele două victime. Asta deoarece mai multe persoane s-au strâns în curtea unității medicale și risca să izbucnească un nou scandal.

UPDATE. Cel mai grav rănit în urma scandalului a fost Tudor Stoiți. El are maxilarul rupt şi dinţii scoşi şi urmează să fie dus în sala de operaţie la secţia de Maxilo-Facială a Spitalului Municipal.

Tudor Stoiţi nu se află la primul scandal de acest gen, ci a fost implicat şi în altercaţia care a avut loc în august 2013, când a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara cu o sabie înfiptă în mână.

Batut se pare că a fost şi un poliţist de frontieră, care se afla în bar.

Scandalul ar părea că are legătură cu altercaţiile mai vechi, printre care se numără şi împuşcăturile care au avut loc în zona Stadionului Dan Păltinişanu.

La Spitalul Municipal din Timişoara a venit şi Ciprian Dăscălescu, care a fost implicat de asemenea în dosarul împuşcăturilor de la stadion. El nu a fost implicat în altercaţia de duminică dimineaţă.