spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăExterneBashar al-Assad: Dacă plecarea mea este SOLUŢIA o voi lua fără nicio...

Bashar al-Assad: Dacă plecarea mea este SOLUŢIA o voi lua fără nicio îndoială

-

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat duminică, într-un interviu pentru postul de televiziune iranian Khabar TV, că nu ar ezita să demisioneze dacă aceasta ar duce la rezolvarea crizei din țara sa, dar că oricum decizia trebuie să o ia poporul sirian, transmite agenția de presă RIA Novosti, conform Agerpres.

TEXTUL INTEGRAL ÎN LIMBA ENGLEZĂ AL INTERVIULUI POATE FI CITIT AICI

‘Această decizie (de plecare de la putere, n.r.) trebuie să fie luată de popor. De aceea le spun reprezentanților opoziției — dacă credeți că aveți dreptate, de ce nu convingeți de aceasta și poporul sirian, iar el (poporul), prin instituțiile statului, prin alegeri, va decide cine va fi viitorul președinte’, a declarat Al-Assad, conform agenției ruse de presă.

‘Vă spun din nou — dacă plecarea mea este soluția, eu o voi lua fără nicio îndoială’, a declarat președintele Al-Assad, în interviul al cărui text a fost difuzat și de agenția oficială siriană de presă Sana. ‘Orice decizie a poporului sirian cu privire la viitorul țării va fi obligatorie pentru autoritățile Siriei, inclusiv pentru mine’, a mai spus liderul de la Damasc, al cărui regim beneficiază în prezent de sprijin militar din partea Moscovei.

Potrivit acestuia, autoritățile siriene sprijină orice fel de măsuri politice în țară, în paralel cu lupta împotriva terorismului. Dar o decizie politică ‘nu poate exista’, atât timp cât unele țări sprijină teroriști, a adăugat Bashar al-Assad.

Rusia a lansat la 30 septembrie atacuri aeriene împotriva pozițiilor jihadiștilor Statului Islamic, precum și asupra unor grupări rebele în Siria, susținând că dorește să combată ”terorismul”. Țările occidentale, care vor ca liderul sirian Bashar al-Assad să plece de la putere, suspectează Moscova că bombardează oponenții acestuia, inclusiv grupările opoziției considerate moderate de către Occident.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...