VIDEO/ BĂSESCU: VREAU SĂ ÎI FAC O VIZITĂ ALINEI BICA ÎN ARESTUL LA DOMICILIU/ TREI OAMENI DIN ECHIPA MEA ARESTAȚI DE TREI OAMENI TOT DIN ECHIPA MEA

0
2540

Fostul preșeedinte Traian Băsescu a declarat marți seară la B1 TV că dorește să o viziteze în arestul la domiciliu pe fosta șefă a DIICOT. I-am girat pe acești oameni, inclusiv pe dna Bica, și nu cred că a furat, deocamdată nu i-a dat declarat nimeni vinovați, a precizat Băsescu. Vreau să o vizitez dacă și dânsa va dori, a mai spus fostul șef al statului.

Trei oameni din echipa mea arestați de trei oameni din echipa mea, a spus Băsescu. Cei trei arestați conform lui Băsescu sunt Bica,  Horia Georgescu și Alina Bica. Iar cei trei care au arestat. Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu. Echipa mea a fost din șase, a mai spus Băsescu.

Nu pot să cred că Udrea, Bica și Georgescu au luat șpagă, a precizat fostul președinte.

Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului doamnei Alina Bica. Acum câteva zile am publicat pe Facebookul meu, instrumentul meu de a îmi face publice punctele de vedere, spunând că Bica, Georgescu și Elena Udrea știu că produce neplăcere când spun acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat șpagă și vă rog să mă credeți că știu ce spun. M-aș bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să îi fac o vizită. vreau să vorbesc cu dânsa, eu o cunosc pe femeia asta, am discutat cu ea inclusiv marea problemă Rompetrol și e un profesionist desăvârșit și un om care are o anume statură morală. Aș vrea să vorbesc cu ea,pentru că pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar. Să nu fie luate ca declarații politice, vă spun ce simte un președinte care a numit niște oameni și nu îi vine să creadă că acești oameni au fost parte la furt. Mă voi înclina în fața oricărui judecător care spune: e vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovați. E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa. Mulți vor înțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul, a declarat Băsescu.

Fostul șef al statului a reiterat ideea potrivit căreia nu crede că cei trei au luat mită și că au fost oameni în care a crezut și pe care i-a girat.

„Nu mă tem de nimic. Nici n-are cine mă șantaja și nici cine să mă pună la colț. Eu am fost comandat de navă, mi-am apărat și ospătarii de navă când îi prindeau cu contrabandă, dar când e vorba de șeful DIICOT, ANI, cum să nu cred în ei? Am crezut în ei, i-am girat. Dacă aș putea acum să vorbesc cu doamna Bica, aș vorbi. E o opinie, nu vreau să influențez pe nimeni și vă spun ce simt.
Nu pot să cred că doamna Bica sau Georgescu au luat șpagă, cum nu pot să cred că în birou la Elena Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro (…) Dorința mea mare, pentru că e primul dintre cei trei care ajunge acasă, dorința mea e acum este să vorbesc cu doamna Bica. Dacă nu are restricții, o voi vizita acasă, dacă e de acord domnia ei și soțul”, a continuat Băsescu.