spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăhighlightBasescu: Ponta si Iohannis, doi nesabuiti/ Muftiule, ciocu mic

Basescu: Ponta si Iohannis, doi nesabuiti/ Muftiule, ciocu mic

-

Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lîngă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă, scrie joi seara pe facebook fostul presedinte Traian Basescu.
Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajută să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic. Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală?, mai afirma Traian Basescu.

- Reclama -

Dupa postare, Traian Basescu a intervenit telefonic la B1 TV. Fostul președinte a precizat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”X-Press”, difuzată la B1 TV și moderată de Sabin Orcan, că această moschee ar trebui să aibă aceleași dimensiuni ca biserica ortodoxă care ar trebui construită la Istanbul.

”Acesta este proiectul și nu este un proiect inventat acum. De mult se discută problema unei moschei construită de statul turc la București, dar niciodată nu s-a ajuns la un echilibru. Noi am vrut o biserică ortodoxă la Istanbul și la partitate să se construiască o moeschee la București. Acum înțeleg că domnul Ponta a negociat o moschee și o universitate, circa 6.000 de tineri să fie școlarizați. N-aș zice că sunt cel mai neinformat om din România, să contrazică Ponta. Bucureștiul nu poate fi un astfel de centru de pregătire al tinerilor selectați din Islam. Am o informație și am pus-o în dezbatere publică: la asta se va ajunge, asta e tendința, ca pe lângă cea mai mare moschee din Uniunea Europeană să funcționze și o universitate. Am doar informația că se intenționează dezvoltarea celei mai mari moschei din Europa”, a afirmat Băsescu.
Jurnalistul Alexandru Căutiș, invitat în emisiune a spus că în zona Dobrogei mai ales, astfel de culte ar trebui respectate. Răspunsul fostului președinte a fost acela că are destui prieteni care aparțin minorității musulmane, dar problema este aceea că se dorește construirea acestei moschei de mari dimensiuni.

”Am o rugăminte: nu-mi dați mie lecții despre minoritatea musulmană din Dobrogea, am cununat, am creștinat, am prieteni, amici, am fini tătari, deci renunțați să îmi dati lecții mie, aici nu discutăm despre minoritatea turcă sau tătară din România.Dacă moscheea este pentru e,i dimensiunile trebuie să fie mici, normale, pentru că moscheea construită în București are un singur rol: rolul de a da un lăcaș de cult musulmanilor din București.Îmi sunt foarte bine cunoscute problemele minorității, dar aici discutăm despre tentația președintelul Erdogan cu care recunosc că am o relație foarte bună, dar totul până la interese, de a expanda islamisul până în Europa. Fiind un politician resposabil, spun nu, nu se poate construi o moschee mai mare decât biserica ortodoxă care se va construi la Istanbuul la paritate. Căutiș să privească realist și nu prin prisma declarațiilor antiminoritare. Pot fi acuzat de orice, numai că aș fi antimusulman, nu”, a conchis Traian Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...