spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăhighlightBăsescu, noi acuzații la adresa lui Kovesi: A făcut din DNA o...

Băsescu, noi acuzații la adresa lui Kovesi: A făcut din DNA o măciucă politică, cei acuzaţi fiind foarte bine selectaţi

-

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că niciun politician nu şi-ar fi permis să nu răspundă public unor acuzaţii, timp de două săptămâni, aşa cum îşi permite procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el spunând că aceasta are obligaţia să răspundă la patru întrebări, legate de suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, de folosirea unei adrese false de e-mail de unde trimitea informaţii din dosare şi de prietenia cu Sebastian Ghiţă, transmite news.ro.

„Kovesi a făcut foarte multe abuzuri şi când spun asta nu înseamnă că atac DNA, pentru că DNA este o instituţie şi o vreau tot mai profesionalizată”, a arătat fostul şef al statului, la România TV.

- Advertisement -

El a spus că procurorul şef al DNA are obligaţia să răspundă la patru întrebări: dacă a plagiat sau nu, dacă a ştiut şi s-a implicat în falsificarea raportului privind teza sa de doctorat, faptă penală, dacă a ştiut, dacă a avut celebra adresă de e-mail falsă „cucuveaua mov” de unde trimitea informaţii din dosarele penale, din nou faptă penală dacă se va confirma, şi dacă a fost prietenă cu Sebastian Ghiţă.

„Când au apărut pozele cu Udrea şi Bica la Paris, Kovesi spunea că este inadmisibil. Atunci este admisibilă acum relaţia Kovesi-Ghiţă, cu mers acasă, cu mers la cramă?”, s-a întrebat Băsescu.

- Advertisement -

Fostul preşedinte a mai spus că pe Laura Codruţa Kovesi „o protejează o anume divizie de presă, astfel că la ea funcţionează chestiunea cu tăcerea”.

„Îşi poate permite să nu dea răspunsuri, un om politic nu şi-ar fi permis să treacă două săptămâni şi să nu dea răspunsuri clare”, a mai declarat Traian Băsescu, acuzând-o pe Kovesi că „a facut din DNA o măciucă politică, cei acuzaţi fiind foarte bine selectaţi”.

De asemenea, fostul preşedinte a mai acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi„începand cu 2015 este dispusă să facă servicii cu anticipaţie, fără solicitare”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img