spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSocialBăsescu: Iohannis trebuie să se implice în scandalul cu DNA și SRI

Băsescu: Iohannis trebuie să se implice în scandalul cu DNA și SRI

-

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că, dacă afirmațiile lui Sebastian Ghiță sunt corecte, iar Victor Ponta chiar a fost șantajat, atunci Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea ar trebui arestați.

Întrebat dacă Ghiță încearcă, prin aceste înregistrări, să-i șantajeze pe Coldea și pe Kovesi, Traian Băsescu a răspuns: ”da, dar pentru o singură afirmație pe care am auzit-o azi aș merge pe inculparea lor imediată și chiar arestarea, dar dacă nu e o minciună a lui Ghiță! Dacă e o realitate că l-au șantajat pe Ponta legat de vizita în SUA, atunci e doar o soluție: arestarea! Deocamdată afirmația trebuie confirmată. Pun sub semnul întrebării un șantaj la adresa premierului, dar dacă se poate proba cu cel puțin încă un martor, adică Ponta, suntem în fața unui lucru extrem de grav! Dacă toți borfașii transformați în denunțători generează arestarea unor politicieni, nu văd de ce nu ar fi valabile și cuvintele lui Ponta”.

- Advertisement -

Băsescu a mai spus că Iohannis trebuie să ia urgent atitudine: ”trebuie să se gândească foarte serios la o soluție pentru a scoate SRI și DNA din acest scandal. N-o să intru în alte detalii. Când a fugit Omar Hayssam, am chemat toți șefii și le-am spus: ”aveți o foaie în secretariat, să n-o lăsați nescrisă!”. Iohannis nu poate s-o revoce pe Kovesi, că are mandat prin lege, dar nu e și cazul lui Coldea. Totuși, o poate chema. Pe procurorul șef îl propune Ministrul Justiției și îl numește președintele. Va trebui să intre în lungi discuții cu premierul.. Mi-e foarte greu să spun cum gândește Iohannis, dar va trebui s-o facă”.

Fostul președinte a mai spus că afirmațiile lui Sebastian Ghiță sunt extrem de serioase și trebuie investigate. Totodată, acesta a mai susținut că SRI trebuie trecut sub controlul Parlamentului și că trebuie ”trasă o linie roșie de separație foarte abruptă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img