spot_img
21 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăDezvaluiriBăsescu: Iohannis nu o poate schimba pe Dăncilă: Premierul e mai viu...

Băsescu: Iohannis nu o poate schimba pe Dăncilă: Premierul e mai viu decât oricând

-

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu l-a contrazis, duminică seara, la o emisiune TV, pe fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean, care a declarat pentru MEDIAFAX că o eventuală suspendare a premierului Viorica Dăncilă ar echivala cu schimbarea guvernului după 45 de zile.

- Reclama -

Traian Băsescu a făcut declarația în emisiunea Controverse realizată la B1 Tv de Andrei Bădin.

PRIMA PARTE A INTERVIULUI CU TRAIAN BĂSESCU LA CONTROVERSE B1:

”Îmi cer scuze anticipat dlui Zegrean şi la toţi constituţionaliştii, la profesionişti, însă am cu totul altă părere. Ne ducem la cartea asta mică (Constituţia – n.r.), vitală şi căutăm articolul 107, care spune foarte clar – preşedintele României nu-l poate revoca pe primul ministru. De aici venim şi spunem – stă suspendat 45 de zile premierul. Şi? Cineva trebuie să emită un decret de revocare şi preşedintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o moţiune de cenzură. Deci premierul nu poate fi schimbat decât prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum în parlament arată că nu ar fi nicio şansă ca parlamentul să dea un vot, să spunem că face opoziţia o moţiune de cenzură, nu ar fi nicio şansă să treacă. Dacă s-ar merge pe această idee e clar că după moţiunea de cenzură picată în parlament premierul e mai viu decât oricând”, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

El a mai spus că, dacă scenariul prezentat într-o declaraţia acordată MEDIAFAX de fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean ar fi fost posibil, l-ar fi aplicat şi el în cazurile Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că dacă Viorica Dăncilă va fi suspendată din funcţie, după 45 de zile Guvernul va fi dizolvat, fiind vorba despre o ”revocare atipică, ascunsă” a premierului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...