spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăPoliticaBăsescu: Iohannis i-a păcălit pe români cu referendumul. Președintele trebuie să îndepărteze...

Băsescu: Iohannis i-a păcălit pe români cu referendumul. Președintele trebuie să îndepărteze guriști de teapa lui Orban sau Rareș Bogdan

-

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că președintele Klaus Iohannis, ”cu sau fără voia lui”, i-a păcălit pe români cerându-le să vină la referendum să voteze pentru o propunere neconstituțională. Băsescu a dat vina pentru respingerea de către CCR a proiectelor de revizuire pe ”guriștii” din jurul președintelui, el nominalizându-i pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan.

”Eu am atenționat că ambele întrebări de la referendum au elemente de neconstituționalitate. Nu poți să interzici amnistia și grațierea pentru o categorie și să spui  că violatorii și criminalii pot fi grațiați. CCR a luat o decizie care nu  putea fi alta. Nu poți combate fărădelegea cu încălcarea legii”, a declarat Traian Băsescu.
- Reclama -

Întrebat dacă președintele Iohannis i-a păcălit pe români atunci când i-a chemat la referendum, Băsescu a răspuns: ”Cu sau fără voia lui, da”. El a exclus varianta ca Departamentul Constituțional de la președinție să-i fi sugerat șefului statului să formuleze întrebările de la plebiscitul din 26 mai, europarlamentarul PMP dând vina pe sfaturilee venite din interiorul PNL.

”Președintele trebuie să îndepărteze guriști de teapa lui Orban sau Rareș Bogdan (…) Există o responsabilitate uriașă  a celui care cheamă poporul la vot. Să se lepede de guriștii care n-au nimic în cap și care-i spun ”domnule președinte, noi rupem tot”. Președintele este deasupra unor guriști de doi bani”, a mai spus Traian Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...