spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăExterneBăsescu îl ACUZĂ pe Iohannis că nu și-a atins obiectivele în SUA

Băsescu îl ACUZĂ pe Iohannis că nu și-a atins obiectivele în SUA

-

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost șef al statului, consideră că vizita președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă nu poate fi catalogată drept „istorică”, ci una „de rutină”, care „nu și-a atins câteva obiective”.

„A fost o vizită de reconfirmare a relației bilaterale, nimic mai mult, nici istorică, o vizită de rutină. A fost o vizită în care România nu și-a atins câteva obiective. (…) Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(…). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia. A nu vorbi despre Turcia, cu care ești riveran la Marea Neagră, cu care ești în proximitate de securitate, cu care ai o relație tradițională și bună, este o mare eroare, mai ales că perspectiva arată că s-ar putea, la un moment dat, România să devină o alternativă pentru bazele militare din Turcia — s-ar putea. Să nu vorbești despre Siria — avem opt ani de când le spunem americanilor, oameni buni, vreți să rupem Siria sau nu”, a declarat Băsescu duminică seară, la RTV.

Acesta a făcut referiri și la componența delegației cu care președintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus că a fost „absolut nesemnificativă”.

„Din delegațiile mele nu a lipsit niciodată ministrul de Externe, ministrul Apărării și șeful de Stat Major al Armatei. Au fost întotdeauna. SRI a fost. (…) N-am înțeles. Asta arată și formalismul acestei vizite, o vizită de confirmare, nici istorică, nici nimic. (…) Delegația, absolut nesemnificativă”, a mai afirmat Băsescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img