AcasăhighlightBĂSESCU: Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să mușamalizeze...

BĂSESCU: Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să mușamalizeze dosarul Revoluției

-

Povestea Mineriadei  a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției. Acest lucru susține fostul președinte Traian Băsescu că s-a întâmplat zilele acestea. Într-o intervenție telefonică în emisiunea Special B1 TV, moderată de Mihai Duță, fost președinte a declarat că „nu m-aș pronunța pe chemarea la Parchet a unor persoane implicate în Mineriadă. Acuzația e foarte gravă. E în contextul cauzei de genocid, dacă nu mă înșel. E o acuzație cutremurătoare”.

Însă, despre dosarul Revoluției fostul șef al statului a precizat că „ideea că după ce au murit o mie și ceva de oameni putem spune că nimeni nu e vinovat sau că le-a trecut timpul de analiză mi se pare deplasată. Parchetul General deschide dosarul Mineriadei care a fost la șase luni distanță de Revoluție și dosarul Revoluției nu mai poate fi judecat, acela care e cu șase luni mai devreme decât Mineriada a fost clasa pentru că s-au prescris multe fapte, iar acțiunile petrecute după șase luni nu sunt prescrise. Eu cred că aici e un joc. Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției”, a explicat Băsescu.

Politicianul a subliniat că cererea de rezolvare a dosarului a dat-o atât lui Kovesi, când era procuror general, cât și lui Tiberiu Nițu, aceasta fiind „o condiție pentru numire”, însă „niciunul dintre procurorii generali ai Republicii nu a vrut să rezolve probleme dosarului Revoluției. Sistemul e ușor să facă arestări spectaculoase, dar nu rezolvă o problemă de fond, chiar pentru istoria noastră. Vă garantez că toate documentele din unitățile militare, mii și mii de declarații se află la Parchet. E dificil să îi anchetezi pe cei care au tras în populație”.

„Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să mușamalizeze acel dosar mult mai dificil. Un procuror general al Republicii și-ar fi luat toate galoanele respectului meu dacă ar fi rezolvat problemele dosarului Revoluției”, a conchis Traian Băsescu.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...