spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeBăsescu despre cum procurorii DNA șantajează judecătorii

Băsescu despre cum procurorii DNA șantajează judecătorii

-

Fostul președinte Traian Băsescu, liderul PMP, a declarat duminică, la România TV, că este imperios necesară adoptarea unui articol de lege care să îi protejeze pe judecători de abuzurile procurorilor, susținând că în sistem mai sunt procurori ca și Mircea Negulescu.

„Negulescu a devenit un etalon, dar vă asigur că sunt mulți Negulești în sistem. Toată lumea vorbește de nevoia unei legi a răspunderii magistraților, eu vă spun altceva. Prima urgență este o lege de protejare a judecătorilor. Și vă dau argumente. În momentul de față, orice judecător care are în față un dosar de la DNA — multe din ele sunt, trebuie să recunoaștem, vorba maestrului Cristoiu, editoriale, fără probe, fără să descrie fapta cum trebuie — îi este teamă de procurorul DNA. De ce? Procurorul DNA poate să-l pună sub acuzare în orice clipă, pe când judecătorul care află în instanță că au fost luate declarații sub presiune, că s-au făcut denunțuri sub presiune și nu poate lua nicio măsură împotriva procurorului. Maxim ce poate face pentru cei care au mult curaj este să trimită dosarul înapoi”, a declarat Băsescu.

- Advertisement -

Fostul șef al statului a explicat că, în astfel de condiții, unor judecători le este frică.

„Subliniez, este imperios necesar, înainte de a lua măsura super revoluționară a legii răspunderii magistraților, o lege, un articol de lege, prin care judecătorii să fie protejați de abuzurile procurorilor. (…) Judecătorul să nu poată fi pus sub acuzare ca un om obișnuit sau ca un politician de către un procuror, judecătorul trebuie să fie pus sub acuzare după ce cineva l-a cenzurat pe procuror și acesta nu poate fi decât CSM-ul”, a spus Băsescu.

- Advertisement -

”Ca Negulescu mai sunt în sistem. Procurori care mistifică dosare la ordin mai sunt. Este doamna Roșu din DNA. Este doamna Sutiman, care dădea ordine „fă dosare așa”, inclusiv pentru Firea. În cazul dosarului meu, cel cu Firea, ordinul a fost dat de şefa secţiei I, Camelia Sutiman”, a mai declarat Traian Băsescu, la România TV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img