Băsescu, decorat de președintele Moldovei: Nu am cerut cetățenia moldovenească, situația politică nu este propice pentru așa ceva

0
351

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost decorat astăzi de preşedintele Nicolae Timofti cu Ordinul „Ştefan cel Mare”, informează UNIMEDIA. 

Distincţia a fost acordată domnului Traian Băsescu „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”.
„Am fost timp de 10 ani un președinte al României care a avut R. Moldova în suflet. Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o naţiune în două state independente. Prima vizită în calitate de preşedinte al României am făcut-o la Chişinău în 2005. În calitate de fost preşedinte, tot la Chişinău am venit mai întâi.Este pentru mine o onoare să fiu la Chișinău să primesc ordinul Ștefan cel Mare. Personal am fost onorat de Republica Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din România și poate chiar din R. Moldova. Este un semn de respect pe care R. Moldova mi l-a arătat dea lungul timpului, la care eu nu pot decât să răspund cu respect și dragoste pentru Republica Moldova și cetățenii acesteia. Dacă astăzi, RM a ajuns la un acord de Asociere cu UE, dacă a ajuns să aibă perspectiva de integrare în UE, asta se datorează cetățenilor și politicienilor din RM”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va solicita cetăţenia moldovenească mai târziu. Și asta pentru că, la moment, situația politică din Moldova nu este prielnică pentru astfel de acțiuni. O spune chiar fostul lider de la Cotroceni, informează UNIMEDIA. 

„Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chișinău, în calitate de fost președinte, voi solicita să primesc cetățenie române.Nu am făcut-o fiindcă situația politică din Moldova nu este propice pentru așa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetățean al Republicii Moldova”, a menționat Băsescu.

Președintele țării, Nicolae Timofti, a menționat că Băsescu ar putea primi orcând cetățenia țării noastre.

„Având în vedere că dumneavoastră ați oferit la mulți cetățeni moldoveni cetățenia română, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetățenia Republicii Moldova. Vreau să vă mulțumesc și să vă doresc sănătate și succes”, a subliniat Timofti.

UNIMEDIA precizează că, anterior, Traian Băsescu declara că, la prima sa vizită în Republica Moldova, în calitate de fost președinte, va solicita cetățenia țării noastre.