spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăJustitieBăsescu cere să fie audiat în dosarele Bica, Udrea și Horia Georgescu:...

Băsescu cere să fie audiat în dosarele Bica, Udrea și Horia Georgescu: VOI ÎNCEPE SĂ VORBESC

-

Aş putea ca martor în procesului Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dvs. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot care dispune arestări după bunul plac. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţeie au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă, a declarat duminică seară la România TV fostul președinte Traian Băsescu.

- Reclama -

Ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil. Nu mi s-a comunicat de ce mi se refuză audierea. Sunt un om care nu suportă dreptatea. Trebuie să vorbesc înainte ca aceşti oameni să fie condamnaţi. Nu mai pot rămâne neutru legat de ceea ce se întâmplă cu câteva persoane. S-a depăşit o limită de funcţionare a statului de drept şi nu voi permite asta.Eu de abia aștept să fiu chemat în instanță, fie în dosarul doamnei Udrea, fie în cel al lui Bica, a spus Băsescu.

Înala Curte a refuzat audierea lui Traian Băsescu într-unul din dosarele Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT.

„Azi ştiu ca procurorul Sutiman zice ”să-l trimitem pe Băsescu în judecată, că a înspăimântat-o pe doamna Firea”. Totul are o limită, falsul nu poate merge la nesfârşit. Voi apăra oamenii corecţi în situaţii dificile şi voi apăra statul de drept în România. Am vrut să construiesc un stat de drept, nu unul în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună. Nu mai pot rămâne neutru legat de câteva persoane (…) Nu voi răbda sa se transforme în stat mafiot instituţii în care am investit enorm. Când au crezut că sunt libere, au trecut la acţiuni mafiote nişte indivizi depozitari de informaţii incredibil de importante. O să-i opresc eu, indiferent care sunt costurile. S-a depăşit o limită de funcţionare a statului de drept”, a susținut Băsescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img