spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeBăsescu atenționează: ”Rămânerea în urmă cu un an la 5G înseamnă crearea...

Băsescu atenționează: ”Rămânerea în urmă cu un an la 5G înseamnă crearea unei distanțe de 3-4 ani între noi și cei care o introduc cu un an înainte”

-

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, vineri, în cadrul Știrilor B1 TV, că marea problemă referitoare la introducerea tehnologiei 5G este evitarea apariției unui declalaj între statele europene. 

- Reclama -

Referitor la faptul că unele state europene sunt gata să colaboreze cu partenerul chinez, deși acest lucru nu este pe placul SUA, Băsescu a precizat: ”America nu se joacă. America nu le-a spus «nu faceți cu tehnologie europeană». Doi din trei mari furnizori occidentali de tehnologie 5G sunt europeni, deci se poate folosi tehnologie europeană fără probleme și e bine să fie așa pentru că una din chestiunile esențiale este interconectivitatea acestor sisteme”. 

Totodată, fostul președinte a spus că, din punctul său de vedere, operatorii de telefonie mobilă ar trebui să se pregătească de introducerea tehnologiei 5G. 

”Marea problemă este timpul de introducere a acestei tehnologii. Sigur că Germania are un potențial, România are alt potențial de a finanța infrastructura acestei noi tehnologii. Dacă va exista un decalaj de zece ani, se va adânci decalajul economic, social, de nivel de trai. Problema pe care eu am ridicat-o săptămâna aceasta este să se creeze condiții de finanțare și pentru o țară ca România care să poată introduce simultan cu Germania tehnologia 5G. (…)Rămânerea în urmă cu un an la 5G înseamnă crearea unei distanțe de 3-4 ani între noi și cei care o introduc cu un an înainte. (…) Nu aș pierde foarte mult timp din acest punct de vedere pentru că se produce o revoluție în economie”, a mai spus Traian Băsescu. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...