spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăPoliticaBăsescu, atac la Orban: Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii,...

Băsescu, atac la Orban: Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii, ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare

-

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu susține că cei care vorbesc de anticipate sunt „copii” și nu crede că ar exista vreun politician responsabil care să poată spune că în România se pot organiza alegeri anticipate.

- Reclama -

„Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulțumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiției, clientela lor îi susține și îi votează chiar dacă sunt în pușcărie sau arestați (…) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituției, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate”, a declarat Băsescu, duminică, la B1 TV.

În opinia sa, un mecanism care ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD și ALDE, care au majoritatea în Parlament, să își dea jos premierul din nou, să propună alți doi premieri pe care să îi dea jos și pe aceia, iar atunci președintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul. Traian Băsescu a precizat, însă, că nu vede posibil acest lucru.

Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit de anticipate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img