spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăDezvaluiriBăsescu aruncă în aer dosarul Belina DNA: Au greșit încadrarea

Băsescu aruncă în aer dosarul Belina DNA: Au greșit încadrarea

-

Fostul președinte Traian Băsescu reacționează în cazul controversatului dosar ”Lacul Belina”, în care Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu pentru o faptă din 2013, când era secretar de stat în guvernul Victor Ponta, iar de aceeași infracțiune e acuzată și ministrul Rovana Plumb. Băsescu susține că în acest caz procurorii DNA au greșit încadrarea faptelor, aici fiind vorba, nu de abuz în serviciu, ci de trafic de influență. 

- Reclama -

„Atât brațul Pavel, cât și insula Belina erau parte dintr-o arie naturală protejată. În România, s-au mișcat foarte multe terenuri de la administrația către administrațile locală. Vă pot spune că în CSAT, de exemplu, s-au aprobat destule transferuri către administrațiile loclae de terenuri ale Armatei, fie că erau poligoane, foste unități militare dezafectate. Dar niciuna nu a fost arie naturală protejată. În România, ariile naturale protejate sunt stabilite prin lege organică. Nu poți să modifici o lege organică în care era inclus și brațul Pavel, și insula Belina, nu poți să o modifici prin hotărâre de guvern. În al doilea rând, după părerea mea, lipsa de profesionalism a DNA-ului se mai dovedește o dată. (…) În mod greșit și neprofesionist, în opinia mea, încadrează această întâmplare la abuz în serviciu. Oamenii ăștia nici acum nu au înțeles că au trimis în judecată mii de oameni cu o acuzație nefondată de abuz în serviciu. (…) Deci încadrarea este proastă. Încadrarea corectă este la trafic de influllențăll pentru că Dragnea și-a pus lacheii să-i satisfacă dorințele, adică să scoată dintr-o arie naturală protejată un teren, un braț în care îi place să pescuiască. (…)  Lacheii lui Dragnea, fie că e Shhaideh, fie că e ministrul Mediului, fie că a doamna Plumb, l-au servit pe Dragnea să-și mărească averea. Pentru că obiectivul era ca pe acea insulă (…) să fie o zonă scutită de orice fel de taxe și în care să se poată dezvplta jocuri de noroc, activități economice. Încadrarea pe care au făcut-o domnii procurori de la DNA îi arată neprofesioniști. Aici este trafic de influență. (…) Oricât de drag mi-ar fi să atac miniștrii PSD, nu pot să mint. Acesta este un act administrativ care încalcă legea. Soluția pentru el este să fie atacat în contencios administrativ. Nu e în zona penală, e de contencios administrativ. Se modifică o lege organică prin HG. Orice instanță ar declara HG nulă”, a declarat Traian Băsescu.
- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...