spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăBasarabiaBăsescu anunță STOPAREA extinderii UE și NATO în Moldova și fostele republici...

Băsescu anunță STOPAREA extinderii UE și NATO în Moldova și fostele republici sovietice: RISCĂM UN RĂZBOI

-

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că Republica Moldova nu va fi niciodată membră a UE sau ”nu în următorii 20-30 de ani”, afirmând că Moscova a spus „Stop!” pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Republica Moldova va fi membră a UE niciodată sau nu în următorii 20, 30 de ani. Tentativa de a extinde în acordul de asociere UE în Ucraina şi Republica Moldova – acolo am fost când s-a semnat acordul de asociere, sunt unul dintre semnatari – a avut reacţii imediate din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la şcoala de vară a organizaţiei de tineret PMP.

- Advertisement -

Băsescu a afrmat că dacă nu se stopează extinderea UE şi NATO riscăm război în regiune.

„Să nu credeţi că ce făcut (Evgheni-n.r.) Şevciuk zilele trecute când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse nu este tot o reacţie la acordul de asociere. Deci, Moscova a spus clar <<Stop!>> pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune”, a mai spus Traian Băsescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img