Băsescu anunță dezvăluiri bombă: Livia Stanciu trebuie ridicată de procurori, mă duc la Procurorul General să îi spun tot ce știu

0
120

Daca vreti un dosar trucat, o ordinarie a Justitiei este in cazul lui Gutau. A fost dubioasa condamnarea lui Gutau la Inalta Curte si doamna Stanciu are o responsabilitate uriasa. Faptul ca sta cu nesimtire in pozitia de judecator CCR, desi stie ca a participat la o inscenare, este un lucru care va trebui rezolvat. Asa cum a fost luat tot de sistem Grebla direct din CCR, pentru crestere de struti, ma tem ca si doamna Stanciu va trebui luata de acolo pe cazul Gutau, dar nu de DNA, ci de Parchetul General, a declarat fostul președinte Traian Băsescu luni seară la România TV.

TRANSCRIEREA INTERVENȚIEI LA ROMÂNIA TV:

Daca vreti un dosar trucat, o ordinarie a Justitiei este in cazul lui Gutau. Si el se considera o victima pregatitoare ca sa poata sa fie arestati altii, nu stiu… Am avut tot timpul convingerea ca Gutau a fost nevinovat si ca i s-a facut o inscenare, dupa ce doua complete, tribunal, curte de apel te declara nevinovat, la Curtea Suprema, cu 2 la 1, in conditiile in care presedinta a spus ‘nevinovat’, doamna Stanciu si inca o doamna (n.r. – de fapt este vorba despre fostul judecator Vasile Alixandri) au spus ‘vinovat’. Dar poate il intrebati pe domnul Mircea Toader (n.r. – deputatul PNL Mircea Toader, prieten cu Livia Stanciu, aflat in studio) daca la mult timp dupa aceasta condamnare a avut o confidenta a doamnei Stanciu.

Mircea Toader: Efectiv nu! Depinde la ce s-a referit domnul presedinte. Daca la cazul Gutau, nu! Nu stiu nimic.

Traian Basescu: Domnul Toader, asa sa va ajute Dumnezeu cat adevar spuneti acum. Gutau a fost o inscenare ordinara. Si ca sa am constiinta impacata probabil ca ma voi duce la Procurorul General sa-i spun ce stiu despre cazul Gutau. E adevarat, n-am stiut la vremea respectiva, am aflat mult mai tarziu.

Moderatoare: Veti face un denunt, domnule presedinte?

Traian Basescu: O sa ma gandesc zilele astea.

Moderatoare: Ce va impiedica sa o faceti? Daca stiti e pacat sa nu o spuneti.

Traian Basescu: Tot constiinta. Sunt un fost sef de stat care ar trebui sa isi apere statul. Probabil ca terbuie sa ma adresez intai institutiilor, dupa ce am vazut confirmarea a ceea ce stiam intr-o decizie CEDO, precum ca Gutau n-a avut parte de un proces corect. Nu am dubii in ceea ce priveste Gigi Becali, Victor Becali, Remes, Muresan, dar in cazul Gutau am dubii serioase. Am dubii serioase si ele au fost confirmate si de CEDO, drept pentru care imi pot permite sa imi exprim public o parare: a fost dubioasa condamnarea lui Gutau la Inalta Curte si doamna Stanciu are o responsabilitate uriasa. Faptul ca sta cu nesimtire in pozitia de judecator CCR, desi stie ca a participat la o inscenare, este un lucru care va trebui rezolvat. Asa cum a fost luat tot de sistem Grebla direct din CCR, pentru crestere de struti, ma tem ca si doamna Stanciu va trebui luata de acolo pe cazul Gutau, dar nu de DNA, ci de Parchetul General”.