Băsescu: Americanii au plătit un milion de dolari familiei lui Teo Peter după ce i-am amenințat

0
8032

Traian Băsescu a povestit în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, dedesubturile cazului Teo Peter, ucis acum mai bine de zece ani de un pușcaș marin american.

Fostul președinte a susținut că americanii voiau să dea o sumă ridicol de mică drept despăgubire, dar el a avut ”o abordare extrem de dură” pentru că a vrut să arate că ”nu e de joacă”.

”Eu le-am spus: dacă voi spuneți că dați 10.000 despăgubiri pentru familia lui Teo Peter, măi fraților, vă dăm noi banii că sunteți săraci, dar să-i plătiți familiei lui Teo Peter.Americanii au un sistem standard la astfel de acțiuni, că au trupe peste tot în lume și dacă într-un accident omoară pe cineva, plătesc 10.000 de dolari. Asta are Pentagonul în buget. Eu am insistat la ambasador, dar am discutat inclusiv cu vicepreședintele Biden. Cred că era o discuție înainte să mă duc în SUA. Le-am spus <<dacă veni=””>dacă veniți cu 10.000 de dolari anunțați despăgubiri, vă faceți de râs. Atât contează pentru voi viața unui civil, a unui artist, a unui cetățean? Dacă sunteți așa săraci că nu puteți plăti corect, vă dăm noi un milion și plătiți voi în numele SUA, ca să nu apăreți penibili>.Au plătit un milion, dar nu de la noi. Abordarea mea a fost extrem de dură pe problema lui Teo Peter. Poate am greșit spunând vă dăm noi un milion, dar am vrut să arăt că nu e joacă”, a explicat fostul președinte.