spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDezvaluiriBăsescu, acuzație EXPLOZIVĂ: Instituțiile de forță ale statului sunt vândute intereselor străine

Băsescu, acuzație EXPLOZIVĂ: Instituțiile de forță ale statului sunt vândute intereselor străine

-

Stiu foarte bine ca inalti functionari ai statului roman se duc si ling pe unde pot, dintre bugetari, nu vorbim de politicieni. Bugetari importanti inclusiv din SRI, din DNA, care se duc la ambasade sa-si ia decoratiile si limbile, pentru ca ei nu se ating nici de nemti, nici de americani, nici de britanici, nici de francezi, aresteaza tot ce pot in Romania. Ceea ce nu e rau, dar daca i-ar aresta si pe cei care au generat spaga, firmele straine, ca nu romanii au inventat spagile de zeci de milioane. (…) Avem oameni in institutii fundamentale si de forta care sunt dispusi sa distruga tot ceea ce e romanesc ca sa-si ia decoratii de pe la ambasade straine. Trebuie sa incetam aceasta goana dupa decoratii straine si poate luam decoratii si de prin Romania, a declarat fostul președinte Traian Băsescu marți seară la România Tv.

- Reclama -

Institutiile de forta ale statului, si ma refer la procurori, sunt vandute, retineti, vandute intereselor straine, dupa comportament. Si o spun cu toata responsabilitatea. Sunt vandute dintr-un motiv simplu: atat timp cat nu pui sub semnul intrebarii nicio achizitie de terenuri ale strainilor, dar pui sub semnul intrebarii orice achizitie de terenuri a romanilor, nu am decat o singura explicatie, ticalosia, a susținut fostul președinte.

- Advertisement -

Am vazut si eu ambasadori cand eram ministru al Transporturilor, i-au vazut si alti ministri dupa ce eu am fost presedinte dar s-au trezit cu ambasadorii si cu firmele de manuta in cabinetele lor. Vorbesc exact de ambasadori care latra public despre corectitudinea in afaceri, despre statul de drept. Se urca cu picioarele pe romani ambasadorul Slem, sau Snil, cum Dumnezeu il cheama, nu stiu, ambasadorul SUA (n.r. – Hans Klemm) care este o rusine pentru Statele Unite, repet, o rusine. Bate campii despre statul de drept in timp ce Microsoft face o afacere zguduitoare in Romania cu spagi. Vorbesc despre ambasadori ai altor state occidentale, care au sustinut sa se faca plati la EADS, la diversi ministri, si aflam ca EADS in Germania este curat lacrima, in timp ce aceiasi ticalosi care au facut afaceri in afacerea Microsoft sunt cei care au incasat marile comisioane din afacerea EADS. Iar procurorii nostri spun ‘sa traiti am inteles, n-avem voie sa ne atingem de ei’. Avem oameni din sistemul de forta al Romaniei care sunt vanduti, pricepeti asta sau nu? Sunt vanduti altor interese decat cele ale Romaniei. Daca EADS a dat vreo suta de milioane spagi nu conteaza, conteaza sa-i distrugem pe romanii de acasa, dar sa nu ne ducem pana la capatul afacerii. Daca niste americani de la Microsoft au dat spagi de vreo 60 de milioane nu conteaza, procurorii nostri primesc o decoratie la o ambasada, se inclina cu respect pentru decoratie si aresteaza partea romana dar nu-i intereseaza daca Microsoft a stiut de cei 60, 80 sau 100 de milioane dati spaga in Romania. Deci suntem intr-o situatie jenanta, a mai spus Băsescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img