spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeBăsescu ACUZĂ: Înregistrările din dosarul ginerelui meu au fost editate. Iohannis când...

Băsescu ACUZĂ: Înregistrările din dosarul ginerelui meu au fost editate. Iohannis când se trezește din somn dimineața, cred că se trezește plictisit/ KOVESI SĂ NU PLECE DAR LA FINALUL MANDATULUI AR PUTEA AVEA PROBLEME PENALE

-

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut duminică seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” la B1 TV, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, fac o greșeală fundamentală prin faptul că afirmă răspicat că DNA este o instituție fără cusur. 

- Reclama -

„Eu am o spaima: ce vine dupa ea. Eu cred ca asta e perspectiva, sa ramana pana isi incheie mandatul (…) si pe urma va vedea dansa ce va face (…) Are mai multe variante din 2019: ori Bruxelles, ori consilier prezidential, ori se intoarce inapoi la DIICOT, de acolo de unde am luat-o acum 12 ani (…) sau, daca vor mai fi cateva informatii (…) ca ale doamnei Moraru, s-ar putea sa aiba probleme penale. Nu este exclusa nicio varianta (…), poate fi in orice situatie dupa ce isi termina mandatul. Cum am fost si eu, am avut opt dosare dupa ce mi-am terminat mandatul”, a spus Traian Basescu.

”Eu cred că și doamna Kovesi, și Iohannis au făcut o greșeală fundamentală, nu au recunoscut erori, deficiențe ale DNA. Amândoi s-au fixat în a ne spune că DNA este o instituție perfectă. Negulescu, dacă a spus ceva, a spus înainte să vină la DNA. Iar președintele, după câte evenimente au apărut, după câte afirmații publice, înregistrări care au ieșit în public, își menține calificativul «eu sunt foarte mulțumit de DNA». Nu se poate!La președintele Iohannis, există un mare adevăr. Dânsul, și când se trezește din somn dimineața, cred că se trezește plictisit. A părut așa de superficială abordarea. Cum să nu vezi că a fost declarații ale procuroarei Iorga Moraru? Cum să nu vezi înregistrările de la Prahova? Cum să nu vezi discuția condusă de doamna Kovesi în care spunea «decapați, până ajungem la premier»? Președintele nu putea să nu observe lucrurile astea”, a declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la subiectul editării sau falsificării interceptărilor, senatorul PMP a precizat că și în dosarul ginerelui său, Radu Pricop s-a constatat o astfel de situație.

”Eu sunt de acord că înregistrările au fost editate. Editarea înseamnă și să redai doar o parte. partea de interes, dar nu înseamnă că a fost falsificat textul și vocea și mesajele. (…)  S-a întâmplat asta și în cazul ginerelui meu. Redarea s-a făcut falsificat. În instanță, la cererea ginerelui s-a ascultat înregistrarea, s-a privit redarea și s-a constatat că sunt inadvertențe”, a mai spus Traian Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img