spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăhighlightBăsescu ACUZĂ ambasadorii occidentali că INTERVIN la ministere SĂ CÂȘTIGE licitații

Băsescu ACUZĂ ambasadorii occidentali că INTERVIN la ministere SĂ CÂȘTIGE licitații

-

Fostul președinte  Traian Băsescu a confirmat joi seară la B1 TV că ambasadori occidentali în post la București merg la diferite ministere și cer să obțină contracte și să căștige licitații pentru firmele din țările lor.

Merg de mână cu firmele lor și reclamă când acestea nu obțin contracte sau câștigă licitații, a susținut liderul PMP.

- Advertisement -

La mine ca președinte nu au venit, dar știu că mergeau la ministere, la mine au venit când eram ministru, a mai precizat Băsescu.

„Da, cred. Se practică. Cei pe care-i vedeți dându-ne lecții, nu spun de actualul ambasador al SUA, dar mulți pe care i-ați văzut în ani dându-ne lecții se duceau pe la ministere cu firmulița de mână: ‘De ce n-a câștigat ăsta licitația, să câștige ăsta’. Deci, mulți, ăștia care ne dau lecții”, a declarat Traian Băsescu, joi seara, la postul B1 Tv, întrebat cu privire la afirmațiile fostului șef ANAF.

- Advertisement -

Băsescu a adăugat că nu primea ‘pe o linie oficială’ astfel de informații, dar le afla, pe vremea când era șef al statului, de la miniștri. El a menționat că nu a avut astfel de ‘intervenții’ în perioada în care a fost președintele României, adăugând: „Ca ministru, da”.

Olanda vrea portul Constanța și de aceea se opune aderării României la Schengen, Olanda face un joc murdar, a mai afirmat fostul președinte.

„Olanda privește la portul Constanța ca la un măr pe care îl vrea în coșul ei. Ar vrea să facă managementul portului Constanța ca să gestioneze traficul de mărfuri”, a spus fostul șef de stat, adăugând că în astfel de condiții, Olanda s-ar declara de acord cu intrarea României în spațiul Schengen.

În context, Băsescu a reiterat că România „se proptește” în chestiunea referitoare la Schengen pentru că nu răspunde pozitiv „insistențelor olandeze de a face managementul portului Constanța”. „Portul Constanța devine tot mai atractiv pentru mărfurile care vin în Europa și pleacă din Europa pe relația Extrem Orient”, a completat președintele PMP

”Un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști”, a scris Diaconu pe blog.

‘Ps – pt ca Diaconu e mai „timid” va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea mereu si la Guvern si la Anaf pt tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste – fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de „integritate si anticoruptie” saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi ” lupii moralisti”!’’, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img