spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeBaronul roșu Arsene făcea afacerile contra Șpagă în wc-uri unde credea că...

Baronul roșu Arsene făcea afacerile contra Șpagă în wc-uri unde credea că nu poate fi înregistrat. A fost

-

Tvmneamt.ro a intrat in posesia motivării instantei de la Curtea de Apel Brașov, care l-a condamnat pe baronul PSD Neamț, Ionel Arsene, la 6 ani și 8 luni de închisoare, acesta fiind căutat în prezent de autorități, după ce a fugit din țară.

- Reclama -

Potrivit judecătorilor, Arsene a comis cel puțin 3 infracțiuni de trafic de influență, asimilate infrațiunilor de corupție. Contrar ”corului bocitoarelor” format din PSD-iști și un jurnalist-slugă, care susțin că infratorul fugar ar fi fost condamnat pe nedrept, magistrații explică fiecare virgulă și cuvânt din sentința dată pe 10 martie.

Astfel, din probele de la dosar, reiese cât se poate de clar că Arsene avea intenții și comportament de interlop politic. Sub pretextul că vrea să aducă bani în Moldova, acesta își exercita influența în PSD, pentru ca prin Apele Române, să fie date lucrări de 60 de milioane de lei unei firme din Iași, bani din care infractorul fugar, urma să primească aproximativ 300.000 de euro șpagă, pentru intervențiile la nivel înalt. De același pretext s-a folosit și pentru lucrări de sute de milioane de euro date către firma lui cumătru: ”am adus cei mai mulți bani în județul Neamț”. Sintagma a devenit în ultimii ani slogan de promovare a imaginii a celui care s-a dovedit că de fapt era un infractor, fiind folosită în special de site-ul trompetă al lui Arsene.

De câte ori punea la cale faptele (zeci de întâlniri), se asigura că nu este înregistrat, ducându-și interlocutorii în toalete unor localuri, unde dădea drumul la apă și la aparatul de uscare a mâinilor, pentru a face zgomot de fond. Chiar și așa, Arsene a fost interceptat ambiental în repetate rânduri, când punea la cale afaceri murdare.

Din declarațiile martorilor din proces, rezultă că Arsene era cel care direcționa banii prin PNDL, mergând până acolo încât dădea ordine directe primarilor PSD, cui și cum să aprobe lucrări, o parte din bani urmând să ajungă la el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img