spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeBaronul PSD de Mureș își face fiica parlamentar după ce l-a făcut...

Baronul PSD de Mureș își face fiica parlamentar după ce l-a făcut și pe ginere

-

Vasile Gliga, liderul PSD Mureş, a plasat-o în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor pe fiica sa, Dumitriţa Gliga, după ce, în 2016, l-a făcut senator şi pe ginerele său Aurel Soporan. În trecut, Gliga şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, scrie Adevărul.

- Reclama -

Vasile Gliga a fost scos din cursa pentru alegerile locale cu o săptămână înainte de scrutin. ”Ştia că e incompatibil, dar credea că nu va face nimeni contestaţie. Avea afişe deja pregătite cu numele său. Prin urmare, a pus-o pe fiică-sa candidat, că doar au acelaşi nume: Gliga”, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Dumitriţa Gliga, fiica baronului PSD, a pierdut alegerile locale, însă a fost recompesantă de tatăl său cu un loc eligibil la alegerile parlamentare. Dumitriţa Gliga deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor în Mureş.

”Vasile Gliga ar fi candidat el pentru Camera Deputaţilor, însă interdicţia îi expiră pe 16 noiembrie 2020, înainte de data alegerilor, dar după ce se depun listele pentru parlamentare. Ghinion! Ar fi picat iar în instanţă, deci a susţinut-o de la bun început pe fiica sa”, susţin sursele citate. Ca să distragă atenţia de la nepotism, Vasile Gliga l-a pus în fruntea listei pentru Senat pe medicul Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. În urmă cu patru ani, Vasile Gliga i-a oferit un loc eligibil ginereului său, Aurel Soporan, care a devenit senator. Practic, familia Gliga, soţ şi soţie, fiica şi ginere, a fost abonată la funcţii parlamentare în ultimii ani.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...