Baronul Costel Tablă, un nou dosar: Și-a amenajat ferma familiei cu muncitori de la Apele Române

0

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a confirmat, pentru G4Media, faptul că structura din Iași anchetează modul în care mai multe utilaje ale Direcției Ape Prut au fost folosite pentru lucrări la un domeniu deținut într-o comună din județ de familia liberalului Costel Alexe. Faptele ar fi avut loc pe vremea când acesta era ministru al Mediului. Alexe a declarat, pentru G4Media.ro, că nu a fost informat despre acest dosar.

Este vorba de un dosar referitor la folosirea de echipamente ale Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad pentru lucrări pe un teren deținut de o firmă privată.

Această societate aparține familiei actualului președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe, în spațiile aflate la dispoziție fiind înregistrate mai multe firme ale fraților lui Alexe. Lucrările ar fi fost efectuate în 2020, în mandatul de ministru al Mediului al lui Alexe.

În acea calitate, prin intermediul Administrației Naționale Apele Române, el avea în subordine Ape Prut-Bârlad, instituție condusă de cumătrul său Petru Avram, personaj implicat în angajarea prin detașare a unei persoane care nu avea pregătirea necesară pentru postul pe care îl ocupa.

O primă dezvăluire legată de o situație de genul celei de mai sus a făcut-o, la mijlocul lunii februarie,
publicația REPORTER DE IAȘI care a relatat că ”(…) la ferma familiei (Alexe n.r.) din Sculeni au fost aduși muncitori de la Apele Române pentru a-i amenaja puțurile.