spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeBărbații ucraineni care se află peste hotare trebuie să se înscrie obligatoriu...

Bărbații ucraineni care se află peste hotare trebuie să se înscrie obligatoriu în registrele comisariatelor militare la instituțiile diplomatice ale Ucrainei

-

Bărbații ucraineni care se află peste hotare trebuie să se înscrie în registrele comisariatelor militare la instituțiile diplomatice ale Ucrainei. Dacă un cetățean al Ucrainei rămâne peste hotare mai puțin de trei luni, el nu este obligat să facă acest lucru, transmite BucPress din Cernăuți.

După cum se precizează în Ordinul de organizare și menținere a evidențelor militare ale recruților, conscrișilor  și rezerviștilor, aprobat de Guvernul Ucrainei la 30 decembrie, instituțiile diplomatice străine ale Ucrainei: trebuie să informeze cetățenii care se află șa evidența consulară temporară și care au împlinit vârsta de recrutare și nu au o amânare sau nu sunt scutiți de conscriere, despre începerea recrutării obișnuite a cetățenilor Ucrainei pentru prestarea serviciului militar.

- Advertisement -

Diplomații ucraineni trebui să faciliteze întoarcerea recruților și rezerviștilor în Ucraina în caz de mobilizare și în timp de război (într-o perioadă specială).

Ambasadele și consulatele vor raporta despre conscriși  și rezerviști la centrele teritoriale de recrutare și asistență socială din raionul (orașul) relevant, organele SBU, unitățile Serviciului de Informații Externe la locul înregistrării lor militare, în termen de șapte zile de la data includerii în registrul consular sau excluderii din el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img