Banii rusești pentru Dodon ar fi trecut prin România

0
69

O informație furnizată în exclusivitate FLUX 24 de surse bine informate indică că o parte sau cea mai mare parte din contribuția primită din Rusia de Partidul Socialiștilor din Moldova pe care l-a condus actualul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon ar fi fost adusă prin România.

Nu au existat transferuri bancare, iar banii veneau prin România printr-un curier și au fost cash, au susținut sursele citate.

Mai multe înregistrări difuzate de postul de televiziune Publika de la Chișinău (post finanțat de Vladimir Plahotniuc) au prezentat o înregistrare cu Dodon și Plahotniuc în care cei doi povesteau despre finanțarea primită de Partidul Socialiștilor în valoare de 600-700.000 de dolari lunar.

Conform surselor FLUX 24 banii erau, de fapt, livrați de un oligarh rus apropiat de Kremlin. De asemenea, prin curierul amintit, erau finanțate și alte personaje apropiate de Moscova din Republica Moldova, dar și din România.

FLUX 24 nu a putut verifica informația din surse independente, dar persoane apropiate mediului diplomatic au indicat că există posibilitatea ca banii să fi trecut prin România prin curier diplomatic.

Conform legislației internaționale, curierul diplomatic nu poate fi verificat de autoritățile din țara de destinație sau de tranzit.