spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăDezvaluiriBanii liberalului care a încercat să cumpere un deputat AUR

Banii liberalului care a încercat să cumpere un deputat AUR

-

„Liderul PNL Timiş”, care fi încercat să negocieze cu deputatul Ciprian-Titi Stoica pentru a nu vota moţiunea de cenzură este deputatul Cosmin Şandru. Liberalul recunoaşte că s-a întâlnit cu Stoica.

- Reclama -

CE SCRIA ANCHETE ONLINE DESPRE COSMIN ȘANDRU ÎN 2020:

- Advertisement -

Tatăl lui, Zaharia Sandru, a fost instalat șef la Direcția Silvică din Caraș-Severin cu susținere de la PSD și propus să meargă șef la Direcția Silvică Timiș cu susținere de la PNL, un an mai târziu. Pentru că nu contează doctrina ci contează funcția. Atâta vreme cât ești pe scaunul de șef, te dai cu orice partid.

Apartenența la familia liberală din Timiș a tânărului Șandru, a fost una de bun augur, atâta vreme cât a reușit să pună mâna pe fata celui mai cunoscut sponsor al liberalilor, candidatul de casă și combinatorul Dumitru Dinulescu, un etern abonat la contracte publice și un prosper patron.

- Advertisement -

Combinația ginere-socru nu este doar generatoare de influență în partid, era mult prea puțin pentru tânărul oportunist și dornic de afirmare politică în liga mare. Cosmin Șandru a poftit la mai mult. Doar nu era să plece spre zări politice înalte doar cu recomandarea de ginerele lui Dinulescu. Trebuia ceva mai mult, nu? Și așa a ajuns Șandru un mic patron. Mic doar prin comparație cu socrul Dinulescu, pentru că nivelul de contracte atribuite direct, cu dedicație cum se spune, este suficient de mare pentru cineva care are experiență zero în antreprenoriat.

Numai contractele cu comuna Lenauheim din județul Timiș se ridică la aproape 740 de mii de lei. Lenauheim care are un primar celebru, traseist de mare angajament, trecut de la PSD la PNL strict pe bază de ciolan, comună care i-a atribuit contractele frumoase lui Șandru. Cert este că Sandecor Green SRL a împușcat contracte cu Lenauheim, Șandra, Ghilad și Societatea de Transport Public Timișoara, o societate a CL Timișoara, aproape de faliment. Pentru o firmă fără experiență, este ceva. Dacă ar fi să-i dăm crezare unui liberal celebru din județ, Alin Popoviciu, Șandru rămâne doar un ginere susținut generos de socru. ”…îl am pe ginerele meu care se ocupă de asta, uite, îl cheamă Șandru Cosmin, e căsătorit cu fiică-mea. Dar vezi, nu-i da contracte decât până în 100.000, că el n-are forță să vină la licitații”, cam așa susține Popoviciu că funcționa relația socru-ginere-primar liberal, pentru că de regulă aceștia erau contractanții serioși.

Așa a ajuns Cosmin Șandru să aibă contracte prin județ și să încaseze sute de mii de euro pe barba lui Dinulescu. Iar apropos de Dumitru Dinulescu, el este un etern încasator de la stat, prin Gorup D.C.M. SRL și prin Dinu Instal SRL. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SC Group DCM SRL este deţinută, în calitate de asociaţi persoane fizice, de către Dumitru Dinulescu, mahăr în PNL Timiş, şi de un anume I.D.G., nesemnificativ. Numai cu Primăria din Sânicolau Mare, Group DCM a avut contracte de aproape 4 milioane de euro fără TVA. Deloc de neglijat au fost și contractele cu primăriile din Livezile, Cărpiniș, Satchinez, Jimbolia, Pișchia. Totalul ultimilor ani se ridică lejer la peste 20 de milioane de euro. Dacă ne luăm după cifrele de la finanțe, în perioada 2013-2019, Group DCM a încheiat contracte publice în valoare de peste 150 de milioane de lei.

Contract cu orașul Sânicolaul Mare – 18.771.063 lei + tva

Contract cu comuna Livezile – 4.559.791 lei +tva

Contract cu comuna Satchinez – 3.625.232 lei +tva

Contract cu comuna Cărpiniș – 3.046.127 lei + tva

Contract cu orașul Jimbolia – 2.516.423 lei + tva

Contract cu comuna Ezeriș – 2.190.571 lei +tva

Contract cu comuna Pișchia – 1.341.988 lei +tva

Contract cu municipiul Lugoj – 1.065.796 lei+ tva

Contract cu comuna Topolovățu Mare – 982.763 lei +tva

Contract cu comuna Comloșu Mare – 866.398 lei +tva

Contract cu comuna Dudeștii Noi – 848.026 lei +tva

Lista continuă mult și bine. Dar cumva calculul nu se oprește, pentru că Dumitru Dinulescu mai are o companie mai celebră ca nume – Dinu Instal, adevărată performeră și aceasta în contractele cu statul. Cel mai mare client este Primăria Municipiului Timișoara. Probabil deloc întâmplător am putea spune, ținând cont că Dinulescu și Nicolae Robu nu erau doar colegi de partid ci și parteneri de concedii în țările calde.

Compania Dinu Instal a bifat contracte grase cu:

Municipiul Timișoara 3.763.220 lei

Comuna Ghilad 2.668.276 lei

Moșnița Nouă 1.649.175 lei

Dudeștii Noi 1.334.004 lei

Orașul Sânicolau Mare 602.680

Colterm SA – gaura neagră a municipalității timișorene – 526.913

Și lista poate să continue mult și bine.

Ca să ne întoarcem la Cosmin Șandru, el este candidat la Parlament din partea PNL Timiș. Un tânăr de mare viitor, dacă ne luăm după cum îl prezintă șefii de partid. Desigur, liderii liberali din Timiș văd doar oportunitatea de a-l lăuda și promova pe ginerele sponsorului Dinulescu, că aici nu e vorba de meritocrație. Pentru că Șandru nu a făcut nimic special decât să se lipească de cine trebuie și să își croiască statutul de oportunist perfect.

Înainte de a fi confirmat oficial pe lista PNL Timiș, Cosmin Șandru a avut nefericirea de a intra în atenția publicului grație unui primar liberal care n-a putut trece peste faptul că favorizatul e recomandat de socrul lui și de contracte cu statul. Primarul Lugojului a făcut mai multe dezvăluiri, reușind să-l facă celebru pe ginerele lui Dinulescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img