Bande din România au furat din ajutoarele oferite de UK contribuabililor şi firmelor afectate de pandemie: TUN DE 26 MILIARDE USD

0
385

Marea Britanie ar fi pierdut până la 26 de miliarde de dolari din ajutoarele oferite de stat contribuabililor şi firmelor afectate de pandemie, scrie „Daily Mail”. Conform unor surse care sunt la curent cu o anchetă aflată în desfăşurare, escrocii au furat o parte din banii alocaţi pentru pandemie prin falsificarea documentelor. Într-un caz, 30 de persoane care au solicitat ajutoare guvernamentale având domiciliul declarat la aceeaşi adresă. Într-un alt caz, cineva a încercat să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de euro ascunşi în bagaje.

scrocii au profitat de faptul că schema guvernamentală prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar şi abia apoi furnizarea dovezilor, notează Daily Mail. Potrivit anchetatorilor, este vorba de „cea mai mare campanie de fraudă”, iar autorii ei sunt în principal bande infracţionale din Europa de Est. Sunt menţionate în special Albania, Bulgaria, Polonia, Turcia şi România.